Famille Mary/INFUSION BIO JAMBES LEGERES/ЧАЙ ЗА ВЕНОЗНАТА СИСТЕМА/20 филтърни пакетчета

Famille Mary/INFUSION BIO JAMBES LEGERES/ЧАЙ ЗА ВЕНОЗНАТА СИСТЕМА/20 филтърни пакетчета

9.90 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001107
Наличност: В наличност
Прегледан 479 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Infusion Bio Jambes Legeres / Чай за венозната система e органичен продукт на френската медоносна къща Famille Mary. Инфузията за венозната система е произведена от органични растения, отгледани в най-екологично чистите френски региони. Чаят на Famille Mary ви помага естествено да подобрите здравето на краката и венозната система. Органичната инфузия включва различни растения с доказани дрениращи и тонизиращи свойства. Червената лоза и касисът помагат за възстановяване на усещането за лекота в ходилата, а боровинките допринасят за поддържане на здравето на кръвоносните съдове. Маточината и другите билкови екстракти допълват лечебните свойства на инфузията.

Чаят има деликатен аромат и приятен плодов вкус. 

Действие на основните съставки:

 

      Червена лоза

Червената лоза е растение, което подобрява здравината и еластичността на кръвоносните съдове. Има венотонично и съдосвиващо действие. Подобрява тонуса и еластичността на кръвоносните съдове и помага при нарушения на кръвообращението или вените като разширени вени и хемороиди. Действа като превенция срещу образуването на тромби и стимулира циркулацията на кръвта.

 

      Листа от касис

Екстрактът от листа от касис укрепва кръвоносните съдове поради богатото съдържание на рутин, витамин Р и витамин С в състава си. Подобрява работата на храносмилателната и респираторната система, детоксикира организма и има силни антиоксидантни свойства. Подпомага дейността на кръвоносната система и намалява чупливостта на капилярите. Приемът на екстракт от листа от касис действа като превенция срещу образуването на кръвни съсиреци.

 

      Боровинка

Екстрактът от боровинки помага за прочистването на кръвоносните съдове и значително намалява рисковите фактори за развитие на атеросклероза и артериална хипертония. Тези вкусни горски плодове намаляват възпалителните процеси в организма и имат силни антиоксидантни свойства.

 

      Маточина

Билката маточина укрепва венозните стени и има спазмолитично, кръвоспиращо и антиоточно действия. Има високо съдържание на ефирни масла, които осигуряват успокояващия ефект на растението. Маточината се използва за укрепване на венозните стени, като неутрализира възпалението и болката.

 

      Прах от листа на планински ясен

Прахът от листа на планински ясен действа като диуретик и спомага за изхвърлянето на излишните течности от организма, намалявайки отоците, подуването и тежестта в крайниците. Препоръчва се при заседнал начин на живот, отоци, напреднала възраст, както и артериална хипертония. Листата на ясена съдържат ценни флавоноиди, които облекчават болката в краката и укрепват кръвоносните съдове.

 

Екологични опаковки:

Infusion Bio Jambes Legeres / Чай за венозната система предлага многобройни ползи за здравето и е създаден с грижа за околната среда. Опаковката му е направена от рециклирани влакна. Тя е 100% рециклируема, притежава печат от сертифициран принтер Imprim’Vert, компостируем защитен филм, направен от дървесни влакна от устойчиво управлявани гори. Пакетчетата за чай са неизбелени и 100% компостируеми (гаранция за съвместимост според стандарта ISO 14021 в съответствие със стандарта EN 13432).

 Съставки: Червена лоза*/Vitirs vinifera/ 28%, листа от касис* /Ribers nigrum/ 28%, боровинка* /Vaccinium myrtillus/ 5%, маточина* /Melissa officinalis/ 4%, прах от листа на планински ясен*

/Fraxinus excelsion/ 10%, натурален аромат на червени горски плодове* 5%.

*oт контролирано био земеделие.

Начин на употреба: Запарете 1 филтърно пакетче в кипната вода за 10 минути. Може да приемате до 2 пакетчета дневно.

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.

Производител: Famille Mary, Франция