Famille Mary/Miel bio de citronnier de Sicile/БИО ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ЛИМОНОВО ДЪРВО ОТ СИЦИЛИЯ

Famille Mary/Miel bio de citronnier de Sicile/БИО ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ЛИМОНОВО ДЪРВО ОТ СИЦИЛИЯ

18.90 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001078
Наличност: В наличност
Прегледан 483 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Miel bio de citronnier de Sicile / Био пчелен мед от лимоново дърво (от Сицилия) e висококачествен пчелен продукт на френската медоносна къща Famille Mary. Този сладък и ароматен мед е покана за пътуване под жаркото слънце на Сицилия. Пчелният продукт съчетава свежото ухание на цъфналите лимони със сладостта на меда и киселите нотки на цитрусите. Предлага многобройни здравословни ползи - подсилва имунната система, стимулира метаболизма, подобрява храносмилането и подпомага енергийния баланс на организма.

Има кремообразна текстура и е подходящ за намазване върху филийка рано сутрин. Съчетава се прекрасно с билков или плодов чай.

Здравословни ползи:

Miel bio de citronnier de Sicile – Био мед от лимоново дърво от Сицилия е уникален пчелен продукт, който има богат химичен състав: витамин В, фолиева киселина, витамин С, магнезий, фосфор и калий. За разлика от други видове мед, лимоновият мед е алкална храна и подпомага алкално-киселинния баланс на организма.

      Подобрява храносмилането

Лимоновият мед поддържа нормалното функциониране на храносмилателната система и подобрява чревната перисталтика. Той подпомага секрецията на стомашна киселина и усвояването на хранителни вещества от организма.

      Детоксикира тялото

Лимоновият мед предпазва тялото от токсини, както и от вредното въздействие на свободните радикали. Той притежава хепатопротективно действие и е отличен диуретик. Стимулира уринирането, като по този начин улеснява детоксикирането на тялото от мазнини, метаболитни продукти и излишни течности.

      Подпомага здравето на кожата

Лимоновият мед съдържа лимонена киселина, която носи много ползи за здравето на кожата. Медът от лимоново дърво подпомага заздравяването на рани и успокоява възпаления по кожата. Има антибактериални свойства и регулира отделянето на излишна мазнина (себум).

      Подобрява имунния отговор

Редовната консумация на лимонов мед може да подобри имунитета и да намали риска от вирусни и бактериални инфекции. Този пчелен продукт притежава антиоксидантни, антибактериални и антимикробни свойства и подпомага по-бързото възстановяване на организма след боледуване.

      Подпомага отслабването

Лимоновият мед се използва като добавка в различни диетични режими, тъй като той спомага за детоксикирането на черния дроб, подобрява метаболизма и оптимизира чревната перисталтика. Цитратите, присъстващи в състава на лимоните, подобряват метаболитните процеси в тялото и улесняват преработката на мазнини и въглехидрати - по този начин те оказват влияние върху здравословното тегло.

      Успокоява инфекции на горните дихателни пътища

Цитрусите помагат за облекчаване на проблеми, свързани с горните дихателни пътища - възпалено гърло и кашлица. Лимонът помага за разреждането на слузта, натрупана в бронхите, и улеснява отделянето ѝ. Медът също потиска прекомерното образуване на храчки и натрупването на слуз. Лимоновият мед обгръща гърлото с фин антибактериален филм и по този начин противодейства на възпаленията и дразненето.

      Успокоява нервната система

Лимоновият мед има силни успокояващи свойства, отпуска нервната система и премахва усещането за напрежение и тревожност. Miel bio de citronnier de Sicile осигурява по-качествен сън и улеснява заспиването.

От 1921 г. Famille Mary предлага богат избор на най-добрите чисти медове, с гарантиран лабораторен анализ.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Famille Mary, Франция