Famille Mary/Miel de sarrasin du Berry/Пчелен мед от Елда/230 g

Famille Mary/Miel de sarrasin du Berry/Пчелен мед от Елда/230 g

16.90 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001077
Наличност: В наличност
Прегледан 543 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Miel de sarrasin du Berry / Пчелен мед от Елда e висококачествен пчелен продукт на френската медоносна къща Famille Mary. Медът от елда е рядък вид френски мед, който се събира в екологично чистия район Бери. Този високо хранителен мед е с богато съдържание на витамини, минерали и антиоксиданти. Характеризира се с кафяв цвят с леки червени отблясъци и силен аромат. Цветовете на елдата са тъмни на цвят, което води до наситения кехлибарен цвят на меда. Той не е толкова сладък, колкото традиционния мед, но е много ароматен. Традиционно този мед се използва за приготвяне на меденки, но може да се намаже и върху филийка или да се добави към различни печива.

Елдата е цъфтящо растение, което обикновено се отглежда заради семената. В пчеларството това растение е ценено от пчелите, тъй като цъфтежът му е дълъг: обикновено продължава между юли и септември.

Силен и плътен, медът от елда е ценен от любителите на меда заради неповторимия си дървесен вкус. В аромата му могат да се открият нюанси на карамел, лешник и сладък корен. Текстурата му е плътна и кремообразна.

Здравословни ползи:

Елдата е зърнена култура, богата на протеини и други полезни вещества. Медът от елда има изключителни ползи за здравето. Насърчава възстановяването на тялото, поддържа имунната функция и повишава антиоксидантните възможности на организма. Успокоява бързо възпалено гърло и кашлица. Поддържа ниски нивата на кръвна глюкоза при хора със захарен диабет.

      Мощни антиоксидантни свойства

Антиоксидантите са съединения, които спомагат за защитата на клетките от увреждане, причинено от потенциално вредни молекули, известни като свободни радикали. Диета с високо съдържание на антиоксиданти може да намали риска от много заболявания.

Многобройни проучвания показват, че медът от елда има една от най-високите антиоксидантни активности от всички медове в света, включително манука.

      Антибактериални и имуностимулиращи свойства

Медът от елда също проявява антибактериални и антивирусни свойства. Той е чудесен лек, спомагащ за заздравяването на кожата при порязвания, изгаряния, леки кожни раздразнения, както и болки в гърлото.

През цялата човешка история медът е бил прилаган върху рани, за да подпомогне процеса на зарастване, да намали евентуалните белези и да предотврати развитието на бактериални инфекции. Медът от елда проявява антибактериална активност срещу Staphylococcus aureus и Pseudomonas aeruginosa, а клетъчната антиоксидантна активност на меда от елда е по-висока от тази на меда от манука.

      Естествен и ефективен лек срещу кашлица

Медът от елда помага за намаляване и облекчаване на кашлица и подобрява качеството на съня.

      Противодействие на ДНК мутации

Установено е, че някои видове мед помагат за обръщане на някои от мутациите на ДНК, които причиняват различни патологични състояния и неоплазми.

      Подобрява здравето и красотата на кожата

Медът от елда има овлажняващ, успокояващ и регенериращ ефект и поддържа кожата здрава, като намалява появата на бръчки и регулира естествения pH баланс на кожата.

      Намалява холестерола

Установено е, че медът от елда помага за намаляване на нивата на холестерола в кръвта, което може да подпомогне здравето на сърцето и да понижи стойностите на артериалното кръвно налягане.

От 1921 г. Famille Mary предлага богат избор на най-добрите чисти медове, с гарантиран лабораторен анализ.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Famille Mary, Франция