NATURAL FACTORS/ Regener Life™/ Л-Таурин 1000 mg/ 120 капсули

NATURAL FACTORS/ Regener Life™/ Л-Таурин 1000 mg/ 120 капсули

42.73 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: xxx
Наличност: В наличност
Прегледан 732 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

L-Taurine

Л-Таурин 1000 mg

Хранителна добавка, 120 V капсули

 

Л-Таурин от серията RegenerLife на канадската марка Natural Factors е естествен продукт спомагащ за оптималното функциониране на сърдечно-съдовата, скелетната и нервната система.

 

Основни ползи:

  • Подпомага сърдечно-съдовата система.
  • Поддържа нормалното състояние на сърцето и мозъка.
  • Допринася за балансиране нивата на калий, натрий и калций в клетките.
  • Насърчава метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините.
  • Спомага за поддържане клетъчните мембрани стабилни и функционални с напредване на възрастта.
  • Благоприятства за забавяне на стареенето.

 

Л-Таурин е аминокиселина, която играе ключова роля за сърдечно-съдовото здраве и здравословното стареене. Най-често се среща във високоактивни тъкани като сърцето, мозъка, ретината и скелетните мускули, както и в някои храни с високо съдържание на протеини, като месо, риба и млечни продукти. Тази така важна аминокиселина спомага за защита на митохондриите в клетките от окислително увреждане, свързано с преждевременното стареене.

Л-Таурин се счита за непротеинова аминокиселина, тъй като не се използва за синтезиране на протеини в организма и е условно незаменима, което означава, че се нуждаем от по-големи количества по време на заболяване или стрес. Въпреки че Л-Таурин се среща естествено в тялото и се намира в определени храни, организма ни я синтезира в малки количества и е необходимо да си я набавяме чрез хранителни добавки. И тук на помощ идва висококачествения Л-Таурин от серията RegenerLife на Natural Factors, който подпомага сърдечно-съдовата функция, здравословното стареене и метаболизма на мазнините. Също така оказва положително влияние върху сърцето, мозъка, мускулите и нервната система, като допринася за поддържане на клетъчните мембрани стабилни и функционални с напредване на възрастта.

Л-Таурин има критична роля в метаболизма на мазнините в организма и е необходим за стабилизиране на клетъчните мембрани и регулиране на движението на йони през тях. Тази дейност съдейства за баланса на течностите в тъканите на тялото и движението на калий, натрий, калций и магнезий в клетките.

Л-Таурин от серията RegenerLife на Natural Factors е подходяща за вегетарианци и вегани, както и за всеки с повишен риск от дефицит на таурин или загрижен за здравето на сърдечно-съдовата си система. Продуктът не съдържа изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки и ГМО.

Съставки:       (в 1 капс.)      дн. доза   %NRV*

Л-Таурин          1000 mg          2000 mg      **

Растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода), магнезиеви соли на мастни киселини (растителен клас лубрикант), дикалциев фосфат дихидрат, силициев диоксид.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Не съдържа : Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1-2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Natural Factors, Canada