NATURAL FACTORS/ Гинко билоба Фитозоми 60 mg/ 60 капсули

NATURAL FACTORS/ Гинко билоба Фитозоми 60 mg/ 60 капсули

32.79 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: xxx
Наличност: В наличност
Прегледан 518 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Ginkgo biloba Phytosome® 60 mg

Гинко билоба Фитозоми

Хранителна добавка, 60 капсули

 

Гинко билоба Фитозоми на канадската марка Natural Factors е натурален продукт ефективно подобряващ оросяването на мозъка и крайниците.

 

Основни ползи:

 

 

·         Спомага за подобряване на кръвооросяването на мозъка и крайниците.

·         Съдейства за добрата памет, концентрацията и тонуса.

·         Допринася за по-доброто кръвообръщение.

·         Спомага за функциите, които с напредването на възрастта се влошават – работоспособност, слух, зрение и др.  

 

Гинко билоба е средно голямо широколистно дърво достигащо 20-35 метра височина, като някои дървета в Китай надминат и 50 метра височина. Екстрактът от листата на гинго билоба се счита за лечебен и от векове е използван в традиционната китайска медицина.

 

Екстрактът от гинко билоба е добре известен с положителния си ефект върху когнитивните функции и подобряването на паметта и умствената острота. Също така спомага за притока на кръв към мозъка и крайниците.

 

Екстрактът от гинко билоба е мощен антиоксидант, който извлича свободните радикали, които причиняват възпаление и увреждат клетките. Мозъкът съдържа високи нива на ненаситени мазнини, особено омега-3 мастни киселини, които са уязвими към оксидативно увреждане. Научно доказано е, че екстракта от гинко билоба допринася за защитата на тези жизненоважни мастни киселини от окисление и от увреждането от свободните радикали.

 

Гинко билоба Фитозоми на Natural Factors съдържа екстракт от листата на гинко билоба, който е стандартизиран, за да се гарантира минимум 24% флавонови гликозиди и 6% терпенови лактони, ключовите активни съединения в растението. Флавоновите гликозиди действат като антиоксиданти и инхибират агрегацията на тромбоцитите, като по този начин подобряват кръвообращението. Терпеновите лактони също подобряват кръвообращението чрез потискане на тромбоцитния активиращ фактор (PAF), за да намалят възпалението и да предпазят нервните клетки.

  

Патентованият процес свързващ екстракт от гинко билова с фосфатидил холин е с чудесна бионаличност за отключване на когнитивните и циркулаторни ползи от екстракта. Фитозомите са растителни вещества, свързани с молекули фосфатидил холин, създавайки високо бионалично съединение, което е както водо-, така и мастноразтворимо, за да се подобри абсорбцията.

 

Гинко билоба Фитозоми на Natural Factors не съдържа изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен, дрожди, царевица, черупчести, ядки и ГМО.  

 Съставки:                            (в 1 капс.)       дн.доза   NRV*

Ginkgoselect® Phyosome     60 mg            120 mg       **

   Гинко билоба (фитозоми)/ Ginkgo biloba/ екстракт от лист, осигуряващ

     24% флавон гликозиди и 6% тритерпенови лактони 20 mg

*патентован процес свързащ екстракт от гинко билова с фосфатидил холин.

Оризово брашно, желатинова капсула (нишесте, пречистена вода).

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен, дрожди, царевица, черупчести, ядки, ГМО.  

Приложение: Подпомага нормалното функциониране на мозъчната дейност.

Забележка:При бременност, кърмене, прием на медикаменти за диабет или високо кръвно налягане се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се приема едновременно с антикоагуланти или други медикаменти за разреждане на кръвта. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Natural Factors, Canada