NATURAL FACTORS/ Магнезий бисглицинат с мелатонин, ГАБА и Л-теанин/ 120 g  прах/ с вкус на тропически плодове

NATURAL FACTORS/ Магнезий бисглицинат с мелатонин, ГАБА и Л-теанин/ 120 g прах/ с вкус на тропически плодове

46.66 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: xxx
Наличност: В наличност
Прегледан 615 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Nightime Magnesium Bisglycinate with Melatonin, GABA, L-Theanine

Магнезий бисглицинат с мелатонин, ГАБА и Л-теанин

Хранителна добавка, прах, 120 g, с вкус на тропически плодове

 

Магнезий бисглицинат с мелатонин, ГАБА и Л-теанин е натурален продукт на канадската компания Natural Factors спомагащ за отималното функциониране на нервната система.

 

Основни ползи:

  • Допринася за възстановяване нормалния цикъл на сън-бодърстване.
  • Спомага за дълбок и продължителен сън.
  • Съдейства за намаляване на времето за заспиване.
  • Благоприятства за редуциране на умората.
  • Оказва положително влияние върху фокуса и работоспособността.

 

Магнезий бисглицинат с мелатонин, ГАБА и Л-теанин комбинира натурални съставки спомагащи за насърчаване на релаксацията и подобряване качеството на съня. Тези успокояващи съставки осигуряват дълбок и продължителен сън и намаляват времето за заспиване.

Мелатонинът е хормон, който се произвежда в епифизата (малка жлеза в мозъка). Нивата му се покачват вечер, тъй като се отделя предимно нощем. Той се синтезира естествено от аминокиселината триптофан (чрез синтез на серотонин) от ензима 5-хидроксиндол-O-метилтрансфераза. Известен е още, като хормона на съня.

Магнезият е кофактор в над 300 ензимни процеса в организма. Той играе важна роля в регулиране нивата на натрий и калий, мускулната релаксация и нервно-мускулната активност. Недостигът му може да доведе до стягане на мускулите, спазми, както и нервно-мускулна раздразнителност. Магнезият допринася за безопасното и ефективно нулиране на биологичния часовник. Формулата на Natural Factors съдържа 100% магнезий бисглицинат - форма на магнезий, която е лесна за усвояване и не предизвиква стомашен дискомофрорд.

GABA е клинично тествана и естествено създадена форма на съединението гама-аминомаслена киселина (GABA). Произведена е чрез естествена ферментация с Lactobacillus hilgardii. Свързва се с рецепторите в периферната нервна система и също така задейства области на централната нервна система, участващи в процесите на стрес и сън. Оказва положително влияние при нервност и напрежение, като насърчава спокойствието, ясния ум и физическата релаксация.

L-теанинът е аминокиселина извлечена от зелен чай, която съдейства за успокояване на ума и насърчаване на релаксацията.  Също така допринася за повишаване нивата на мозъчните невротрансмитери серотонин и допамин.

Магнезий бисглицинат с мелатонин, ГАБА и Л-теанин на Natural Factors под формата на вкусен и лесен за прием прах с аромат на тропически плодове е леко подсладен със стевия. Бързо се абсорбира от организма и спомага за персонализираната подкрепа на съня.

Магнезий бисглицинат с мелатонин, ГАБА и Л-теанин не съдържа изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки и ГМО.

 Съставки:               ( в ¼ м.л./ 1 g)            ( дн.доза)      

ГАБА                            25 mg                          25 mg

  (гама аминомаслена киселина)

L-Теанин                  12.5 mg                        12.5 mg

Магнезий                   50 mg                           50 mg

Мелатонин             0.625 mg                   0.625 mg

Лимонена киселина, малтодекстрин, натурални аромати, оризови трици на прах, стевия екстракт от лист, прах от сок на червено цвекло органик.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

Забележка: Не шофирайте и не работете с машини поне 5 часа след прием. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г. По ¼  мерителна лъжичка (1 g) разтворена във вода или сок.

*мерителната лъжичка е приложена в опаковката.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Total Body Collagen Inc, част от Natural Factors, Canada