NUTRICOST ПАСИФЛОРА 120 КАПСУЛИ

NUTRICOST ПАСИФЛОРА 120 КАПСУЛИ

38.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001389
Наличност: В наличност
Прегледан 580 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Passion Flower Extract / Пасифлора,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва екстракт от цвят на растението Пасифлора /Passiflora incarnata/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното състояние на нервната система.

 

Пасифлора (Passiflora incarnata) е растение, което вирее главно в Северна Америка, Азия и Европа. Известни са около 500 вида пасифлора, но видът Passiflora incarnata е най-добре проучен и се използва за направата на хранителни добавки, чайове, течни екстракти и билкови тинктури.

 

Днес пасифлора е растение, което се използва при тревожност и проблеми със съня, както и при болки с различен произход, проблеми със сърдечния ритъм, симптоми на менопауза и хиперактивност.

 

Активните вещества в нейния състав са флавоноидните гликозиди. Различните фармакологични свойства на P. incarnata са:

 

  • Успокояващо;
  • Аналгетично;
  • Антидиабетно;
  • Антиконвулсивно;
  • Афродизиак;
  • Антиастматично.

 

Етеричните масла, които присъстват в състава на растението, имат много сложна структура и включват повече от 160 съединения, включително мастни киселини.

 

Здравословни ползи:

 

      Тревожност/депресия

Алкалоидите "хризин" и "бензофлавон", присъстващи в състава на билката, повишават GABA (гама-аминомаслена киселина) в главния мозък. GABA е един от инхибиторните невротрансмитери, използвани от централната нервна система за предотвратяване на развитието на превъзбуда и постигане на баланс. Приемът на екстракт от пасифлора също така помага и за намаляване на активността на мозъчните клетки, предизвикващи депресия.

 

      Безсъние

Пасифлора е нежна билка, която действа против тревожност и има успокояващ ефект. Повишеният GABA в главния мозък, който билката предизвиква, намалява тревожността, често свързана с безсънието. В допълнение, пасифлора действа като мускулен релаксант и облекчава напрежението, което може да затрудни заспиването.

 

      Антиоксидант/противовъзпалително средство

Пасифлората е мощен антиоксидант поради наличието на антиоксидантните съединения витексин, изовитексин, кемпферол, кверцетин, рутин, апигенин и лутеолин гликозиди. Също така съдържа индолови алкалоиди, мастни киселини, гума, малтол, фитостероли, захари и следи от летливи масла. Едно от съединенията - кверцетин – е изключително ефективно за освобождаване на тялото от увреждащите молекули на свободните радикали и също така инхибира различни ензими, които причиняват възпаление.

 

Тези съединения също така отпускат нервната система, спомагайки за облекчаване на болката, свързана с нервите.

 

      Понижава артериалното кръвно налягане

Проучванията показват, че използването на екстракт от пасифлора може да спомогне за намаляване на високото артериално кръвно налягане (артериална хипертония).

 

      Облекчава стомашни разстройства

Екстрактът от пасифлора спомага за облекчаване на стомашни проблеми, включително язви.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:                        (в 1 капс.)           (дн.доза)

Пасифлора                       375 mg                 375 mg

  /Passiflora incarnata/ (цвят) (4:1 екстракт, еквивалентен на 1500 mg пасифлора)

Хипромелозна капсула, стеаринова киселина, магнезиев стеарат (от растителен източник).

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA