NUTRICOST/ ALLULOS/  АЛУЛОЗА  454 g

NUTRICOST/ ALLULOS/ АЛУЛОЗА 454 g

57.60 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001371
Наличност: В наличност
Прегледан 687 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Allulose / Алулоза (кето подсладител), 454 g (прах), e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът е подходящ за подслаждане на десерти и печива. Може да се използва при хранене по кето режим и Зоната. Не съдържа глутен и ГМО.

 

Алулоза е кето подсладител, който има вкус, подобен на захарта, и предлага разнообразни ползи за здравето. Клиничните изследвания показват, че алулозата има противовъзпалителни свойства и може да спомогне за предотвратяване на затлъстяването и намаляване на риска от развитие на хронични заболявания. Тя не повишава нивото на кръвната захар, няма влияние върху инсулина и осигурява минимален прием на калории.

 

Алулозата е сравнително нов подсладител на пазара. Известна е още като D-psicose и съдържа минимално количество калории и въглехидрати.  Класифицирана е като рядка захар, тъй като естествено присъства само в няколко храни - сред тях са пшеницата, смокините и меласата.

 

Подобно на глюкозата и фруктозата, алулозата е монозахарид. За разлика от тях, трапезната захар е дизахарид, съставен от глюкоза и фруктоза. Всъщност алулозата има същата химична формула като фруктозата, но е подредена по различен начин. Тази разлика в структурата пречи на тялото да обработва алулозата по начина, по който преработва фруктозата.

 

Здравословни ползи:

 

      Може да спомогне за регулиране нивото на кръвната захар

Алулозата не повишава нивото на кръвната захар, няма влияние върху инсулина и може да се окаже мощно средство за справяне със захарния диабет. Изследванията върху животни и хора предполагат, че алулозата може да понижи нивата на кръвната захар, да повиши чувствителността на клетките към инсулин и да спомогне за защитата на бета-клетките на панкреаса, произвеждащи инсулин.

 

      Може да стимулира изгарянето на липиди

Някои изследвания показват, че алулозата може да спомогне за увеличаване на загубата на мазнини, включително нездравословни мазнини, отложени в областта на корема, известни като висцерални мазнини. Този тип мазнини е тясно свързан с развитието на сърдечно-съдови заболявания.

 

      Може да предпази черния дроб от омазняване (стеатоза)

Алулозата изглежда намалява складирането на мазнини в черния дроб. Чернодробната стеатоза, по-известна като омазняване на черния дроб, е тясно свързана с развитието на инсулинова резистентност и захарен диабет тип 2.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки: Алулоза (кристали)

Хранителни стойности в 1 ч.л / 4 g:

Мазнини 0 g

Наситени мазнини 0 g

Транс мазнини 0 g

Холестерол 0 g

Натрий 0 g

Въглехидрати 4 g

Диетични фибри 0 g

Захари 0 g

Добавени захари 0 g

Протеини 0 g

Не съдържа: GMO, глутен. Подходящо за вегетарианци.

Начин на употреба: Подходяща за подслаждане на десерти и печива. Може да се използва при хранене по Кето режим и Зоната.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA