Nutricost/Artichoke Extract/Артишок Екстракт/240 капсули

Nutricost/Artichoke Extract/Артишок Екстракт/240 капсули

67.20 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001337
Наличност: В наличност
Прегледан 525 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Artichoke Extract / Артишок Екстракт,  240 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва екстракт от артишок /Cynara scolymus L./ с гарантирано наличие на 5% цинарин. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на нормалната функция на жлъчния мехур, черния дроб и храносмилателната система.

 

Артишокът, чието ботаническо име е Cynara scolymus, представлява многогодишен трън, който вирее в средиземноморския регион. Известен е най-вече със сърцевината си, която се използва в кулинарията като питателен зеленчук. Въпреки че е прието да се консумира сърцевината на артишока, листата му са научно изследвани и е доказано, че притежават многобройни здравословни ползи.

 

От справяне с лошо храносмилане до артериална хипертония - ползите от екстракта от артишок са многобройни. В традиционната билкова медицина той има дълга история като терапевтична практика при храносмилателни и чернодробни здравословни проблеми.

 

Екстрактът от листа на артишок съдържа следните съединения:

 

  • Цинарин – това съединение действа върху чернодробните клетки и увеличава производството на жлъчка. Цинаринът действа диуретично. Подпомага функционирането на бъбреците и извежда токсините от организма;
  • Цинаропикрин – съединение, отговорно за горчивия вкус на артишока;
  • Цинарозид – флавоноид с мощни противовъзпалителни свойства;
  • Стероли – бета-ситостеролът и стигмастеролът са някои от растителните стероли, открити в артишока, които спомагат за намаляване на количеството холестерол, абсорбиран от червата в кръвния поток;
  • Органични киселини като ябълчена киселина.

 

Артишокът е богат на антиоксиданти и екстрактът от артишок ги осигурява в още по-концентрирана форма. Основният антиоксидант в екстракта от артишок е кафеената киселина, която спомага за неутрализиране на увреждащите свободни радикали.

 

Здравословни ползи

 

      Поддържа естествените нива на холестерола

Едно от най-големите предимства на екстракта от артишок е, че той може да помогне за понижаване на „лошия“ LDL-холестерол, като същевременно спомага за повишаване на “добрия” HDL-холестерол.

 

      Поддържа нормалната чернодробна функция

Екстрактът от артишок може да подпомогне производството на жлъчка, благодарение на която се отстраняват вредните токсини от черния дроб. Екстрактът съдържа два вида антиоксиданти (цинарин и силимарин), които намаляват възпалението в черния дроб.

 

      Спомага за поддържането на добро храносмилателно здраве

Екстрактът от листа на артишок може да спомогне за подобряване на микробиома в стомашно-чревния тракт. Благодарение на това се поддържа баланса на добрите бактерии в храносмилателната система, като същевременно се подобряват симптомите на лошо храносмилане.

 

      Поддържа имунната защита

Приблизително 70% от имунната система е изнесена в стомашно-чревния тракт. Известно е, че екстрактът от листа на артишок осигурява естествен тласък на имунната система на тялото. Той може да помогне на организма да реагира по-добре при инфекциозни процеси и да подобри хомеостазата.

 

      Регулира артериалното кръвно налягане

Артишокът съдържа антихипертензивни компоненти, които спомагат за понижаване на кръвното налягане при хора с лека хипертония. Екстрактът поддържа ензима eNOS, който подобрява сърдечно-съдовото здраве.

 

      Поддържа цялостното здраве на организма

Екстрактът от листа на артишок е богат на хранителни вещества като:

 

Ø  Витамин С - укрепва имунната система;

Ø  Витамин А - защитава очите, кожата и костите;

Ø  Витамин К - поддържа когнитивното здраве, състоянието на сърцето и костите;

Ø  Желязо – поддържа хемоглобина, мускулната издръжливост и имунната функция;

Ø  Протеини - увеличава мускулната маса и сила, а заедно с това подпомага и регулацията на хормоните;

Ø  Калий - регулира баланса на течностите, мускулните контракции и нервните сигнали;

Ø  Антиоксиданти - намалява оксидативния стрес и минимизира увреждането на клетките.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

 

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                               (в 1 капс.)           (дн.доза)

 Артишок Екстракт                 600 mg                 600 mg

   /Cynara scolymus  L./ (цяла билка) (5% цинарин)

Малтодекстрин, хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), оризово брашно.

Съдържа: Подсладител.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящ за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на жлъчката, черния дроб и храносмилателната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA