Nutricost/Beta Glucan/Бета глюкани 1.3 , 1.6 /60 капсули

Nutricost/Beta Glucan/Бета глюкани 1.3 , 1.6 /60 капсули

70.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001338
Наличност: В наличност
Прегледан 452 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Beta Glucan / Бета глюкани 1.3 , 1.6, 60 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва бета-глюкани, извлечени от дрожди Saccharomyces cerevisiae. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на нормалното функциониране на имунната система.

 

Бета-глюканите се намират естествено в дрожди, зърнени култури и някои видове гъби. Те са естествено срещащи се сложни въглехидрати, които се намират в клетъчните стени на определени храни. Принадлежат към група захари, известни като полизахариди.

 

Бета-глюканите са вид разтворими фибри. Разтворимите фибри се разтварят лесно във вода и могат да бъдат разградени до гелообразно вещество в червата. От своя страна неразтворимите фибри не се разтварят във вода и остават цели, докато се движат през стомашно-чревния тракт. Тялото не може да произвежда бета-глюкани, така че трябва да се приемат чрез храната.

 

Те притежават многобройни здравословни ползи - могат да намалят риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, понижават холестерола и подпомагат защитата, осигурена от имунната система. Притежават значителни антимикробни (спира растежа на микроорганизми), противоракови, имуностимулиращи и антидиабетни свойства.

 

Приемът на бета-глюкани:

  • Подкрепя функционирането на имунната система;
  • Понижава нивата на холестерола и подобрява здравето на сърцето;
  • Подобрява здравето на стомашно-чревния тракт;
  • Намалява възпалението;
  • Се бори с рака;
  • Регулира нивото на кръвната захар;
  • Осигурява по-нисък риск от развитие на затлъстяване.

 

Здравословни свойства:

 

      Подкрепа за имунната система

Бета-глюканите са известни като модификатори на биологичния отговор на организма. Те подобряват имунната защита на гостоприемника, като стимулират имунната система и благоприятстват функционирането на естествените клетки-убийци. Естествените клетки-убийци са вид клетки, които играят съществена роля в борбата срещу тумори и вируси.

 

      Понижават нивата на холестерола и подобрява здравето на сърцето

Бета-глюканите подобряват здравето на сърцето чрез понижаване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта. Триглицеридите са един от най-често срещаните видове мазнини в тялото. Когато високите нива на триглицеридите се комбинират с високите нива на лошия холестерол, рискът от развитие на инсулт и инфаркт се увеличава.

 

      Подобряват състоянието на стомашно-чревния тракт

Бета-глюканите действат като пребиотик и подпомагат храносмилането и здравословния баланс в стомашно-чревния тракт. Пребиотиците хранят полезните бактерии в дебелото черво и спомагат за поддържането на здравословен и балансиран микробиом.

 

      Намаляват възпалението

Хроничното възпаление е свързано с развитието на различни здравословни състояния като сърдечно-съдови заболявания, инсулт и някои автоимунни заболявания като лупус и ревматоиден артрит. Смята се, че бета-глюканите могат да намалят възпалителния отговор на организма. Установено е, че те проявяват редица ефекти, включително антитуморни, имуностимулиращи и противовъзпалителни свойства. Противовъзпалителният ефект произлиза от способността на бета-глюканите да регулират нивата на възпалителните маркери в тялото.

 

      Регулират нивото на кръвната захар

Бета-глюканите са ефективен начин за управление на захарния диабет, тъй като спомагат за регулиране на нивото на кръвната захар.

 

      По-нисък риск от развитие на затлъстяване

Бета-глюканите предотвратяват затлъстяването чрез специфична активност в микробиома на стомашно-чревния тракт.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

 

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:              (в 1 капс.)             (дн.доза)

Бета глюкани          500 mg               500 mg

1.3, 1.6 от дрожди Saccharomyces cerevisiae

Оризово брашно, желатинова капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA