Nutricost/CoQ10/Коензим Q10/120 капсули

Nutricost/CoQ10/Коензим Q10/120 капсули

96.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001352
Наличност: В наличност
Прегледан 574 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

CoQ10 / Коензим Q10, 120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи, има антиоксидантни свойства, допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и защитава клетките от оксидативен стрес.

 

Коензим Q10, известен също като CoQ10, е съединение, което спомага за генерирането на енергия в клетките. Човешкото тяло произвежда CoQ10 естествено, но производството му намалява с възрастта. Здравословни състояния като сърдечно-съдови заболявания, мозъчни нарушения, захарен диабет и рак са свързани с установени ниски нива на CoQ10.

 

CoQ10 се съхранява в митохондриите на клетките. Митохондриите са отговорни за производството на енергия, защитават клетките от окислително увреждане и навлизането на болестотворни бактерии или вируси.

 

Производството на CoQ10 намалява с възрастта, но има и други причини за неговия дефицит:

 

·       Хранителни дефицити, например дефицит на витамин B6;

·       Генетични дефекти в синтеза или използването на CoQ10;

·       Повишени изисквания на тъканите в резултат на заболяване;

·       Митохондриални заболявания;

·       Оксидативен стрес;

·       Странични ефекти от лечението със статини.

 

Изследванията показват, че CoQ10 играе няколко ключови роли в тялото:

 

  • спомага за генерирането на енергия в клетките и участва в производството на аденозинтрифосфат (АТФ), който участва в трансфера на енергия;
  • служи като антиоксидант и предпазва клетките от окислително увреждане.

 

CoQ10 присъства във всяка клетка на тялото, но най-високи концентрации се откриват в органите с най-големи енергийни нужди като сърцето, бъбреците, белите дробове и черния дроб.

 

Здравословни ползи:

 

      Може да подпомогне терапията при сърдечна недостатъчност

Приемът на CoQ10 действа благоприятно при сърдечна недостатъчност чрез подобряване на сърдечната функция, увеличаване на производството на АТФ и ограничаване на оксидативното увреждане. Доказано е, че CoQ10 подобрява симптомите на застойна сърдечна недостатъчност и може да спомогне за понижаване на артериалното кръвно налягане.

 

      Подпомага фертилитета

Женската плодовитост намалява с възрастта поради намаляване на броя и качеството на наличните яйцеклетки. CoQ10 участва пряко в този процес. С напредването на възрастта производството на CoQ10 се забавя, което прави тялото по-малко ефективно при защитата на яйцеклетките от окислително увреждане. Приемът на CoQ10 помага при свързан с възрастта спад в качеството и количеството на яйцеклетките. Антиоксидантните свойства на CoQ10 могат да спомогнат и за подобряване качеството на спермата при мъжете.

 

      Подобрява здравето и красивия външен вид на кожата

Приемът на CoQ10 може да намали увреждането на кожата от вътрешни и външни агенти чрез увеличаване на производството на енергия в кожните клетки и насърчаване на антиоксидантната защита. Хранителната добавка може да спомогне за намаляване на риска от развитие на рак на кожата.

 

      Намалява главоболието

Абнормната митохондриална функция може да доведе до повишено усвояване на калций от клетките, прекомерно производство на свободни радикали и намалена антиоксидантна защита. Това може да бъде причина за отрицателен енергиен баланс в невроните, както и обяснение за наличието на мигрена. Приемът на CoQ10 спомага за предотвратяване и лечение на това заболяване, тъй като подпомага митохондриалната функция и намалява възпалението.

 

      Играе роля в превенцията на рака

Известно е, че оксидативният стрес причинява увреждане на клетките и засяга тяхната функция. Ако тялото не е в състояние ефективно да се бори с оксидативното увреждане, структурата на клетките се уврежда, което увеличава риска от развитие на рак. CoQ10 може да защити клетките от оксидативен стрес и да насърчи производството на клетъчна енергия, оптимизирайки тяхното функциониране.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                 (в 1 капс.)          (дн.доза) 

Коевзим Q10                   100 mg             100 mg

Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Антиоксидант. Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA