Nutricost/Grapefruit Seed Extract/Грейпфрут екстракт от семена/60 капсули

Nutricost/Grapefruit Seed Extract/Грейпфрут екстракт от семена/60 капсули

86.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001357
Наличност: В наличност
Прегледан 411 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Grapefruit Seed Extract / Грейпфрут екстракт от семена, 60 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата съдържа екстракт от семена на грейпфрут /Citrus paradise/ в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното функциониране на имунната система.

 

Грейпфрутът /Citrus paradise/ съдържа впечатляващи количества хранителни вещества,  флавоноиди и витамини. Екстрактът от семената на плода намалява честотата на вирусните инфекции, облекчава симптомите на ревматоиден артрит и бронхиална астма и понижава риска от развитие на инфаркт, сърдечно-съдови заболявания и рак. Екстрактът може да спомогне за предотвратяване на развитието на заболявания и защита срещу оксидативен стрес, увреждане на тъканите и възпаление.

 

Грейпфрутите се отглеждат в тропическите райони на цял свят. Известни са със своя тръпчив вкус и съдържание на витамини, фибри и фитохимикали. Нарингинът и хесперидинът са два от най-разпространените флавоноиди в citrus paradisi. Плодът съдържа и значителни запаси от нарирутин - важен флаванонов гликозид. Повечето от тези полифеноли могат да бъдат извлечени от семената и корите на грейпфрута.

 

Здравословни ползи

 

Екстрактът от семена на Грейпфрут /Citrus paradise/:

 

       Може да спомогне за понижаване на артериалното кръвно налягане, особено при хора в млада до средна възраст и тези с наднормено тегло;

       Подобрява притока на кръв и намалява риска от патологично съсирване на кръвта, което може да е от полза за хората с проблеми в кръвообращението;

       Може да спомогне за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания чрез инхибиране на окисляването на LDL (лошия) холестерол и намаляване на окисляването на сърдечната тъкан по време на стрес;

       Помага при лечението на артритни състояния и насърчава синтеза на колаген;

       Инхибира много от дегенеративните процеси в главния мозък и облекчава симптомите на когнитивен спад;

       Защита срещу оксидативния стрес;

       Насърчава правилното функциониране на бъбреците;

       Инхибира развитието на различни микроби и предлага защита срещу резистентни на антибиотици бактериални щамове, хранителни бактериални заболявания и гъбични инфекции като кандида;

       Инхибира развитието на някои ракови клетки и редуцира токсичността, предизвикана от химиотерапия;

       Предпазва черния дроб от индуцирана от лекарства токсичност и увреждане;

       Подпомага заздравяването на рани и намалява признаците на стареене на кожата.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:         (в 1 капс.)         дн.доза

Грейпфрут           500 mg             500 mg

   /Citrus paradise/, Екстракт от семена 4:1, еквивалентен на 2000 mg семена от грейпфрут

Хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), чисто маслиново масло, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула  дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA