NUTRICOST GUARANA/ ГУАРАНА 150 КАПСУЛИ

NUTRICOST GUARANA/ ГУАРАНА 150 КАПСУЛИ

54.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001373
Наличност: В наличност
Прегледан 639 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Guarana / Гуарана, 150 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва екстракт от семена на Гуарана /Paullinia cupana/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на нормално телесно тегло.

 

Гуарана или Paullinia cupana е увивно растение, което вирее в Амазонка. То е било използвано от векове от бразилските племена заради неговите лечебни и енергийни свойства. Притежава и впечатляващ антиоксидантен профил, който включва катехини, сапонини, теобромин и танини.

 

Гуарана е известна с високото естествено съдържание на кофеин. Семената на растението съдържат 6% кофеин, а това съдържание го прави 4-6 пъти по-мощен от кафеените зърна. Поради тази причина гуарана е често срещана съставка в спортни и енергийни напитки. Всъщност 70% от добива на растението се използва от индустрията за производство на напитки. Останалите 30% се използват за направата на хранителни добавки.

 

Здравословни ползи:

 

      Естествен енергиен бустер

Кофеинът в гуарана действа подобно на други кофеинови напитки, като блокира аденозина - невротрансмитер, който релаксира мозъка и кара човек да почувства умора. Въпреки това, за разлика от кафето, кофеинът, извлечен от гуарана се освобождава бавно, което поддържа дълготрайно високите нива на енергия в организма. Освен че намалява физическата умора, гуарана подобрява и умственото състояние.

 

      Намаляване на телесното тегло

Билката гуарана съдържа кофеин и близките алкалоиди - теобромин и теофилин. Тези съединения могат да потиснат апетита и да увеличат загубата на тегло. Ефектите на кофеина са добре известни и включват стимулиране на централната нервна система, повишаване на скоростта на метаболизма и лек диуретичен ефект.

 

      Защита от ракови образувания

Някои обещаващи проучвания показват противораковите ефекти на гуараната. Гуарана предпазва от увреждане ДНК-молекулите, потиска растежа на раковите клетки и предизвиква тяхната смърт. Изследователите предполагат, че това се дължи на ксантините в гуараната, които са съединения, подобни на кофеина и теобромина.

 

      Положителен ефект върху сърцето

Гуарана е полезна за сърцето по два начина. Първо, растението може да намали риска от развитие на инфаркт и инсулт, като предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Изследванията сочат, че кофеина и катехините имат влияние върху „антиагрегационната активност на тромбоцитите“. Вторият начин, по който гуарана може да е от полза за сърцето, е намаляване натрупването на плаки върху стените на артериите чрез намаляване на окислението на LDL-холестеролa.

 

      Полезна за кожата

Проучванията показват, че антиоксидантните свойства на кофеина предпазват клетките от ултравиолетовите лъчи. Това протектира кожата от така нареченото фотостареене.

 

      Облекчаване на болката

Кофеинът свързва и блокира аденозиновите рецептори, два от които са отговорни за стимулиране на чувството за болка. Поради високото съдържание на кофеин в гуараната, тя може да бъде полезна за облекчаване на болката.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                                        (в 1 капс.)           дн.доза (2 капс.)

Гуарана екстракт                                  500 mg                      1000 mg

  /Paullinia cupana/(семена)(200 mg естествен кофеин)

Хипромелозна капсула, оризово брашно, магнезиев стеарат (от растителен източник).

Съдържа: Кофеин.

Не съдържа: ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за поддържане на нормално телесно тегло.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Не е препоръчителен приемът на храни, напитки или други хранителни добавки съдържащи кофеин. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1-2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA