NUTRICOST GYMNEMA SYLVESTRE / ГИМНЕМА 180 КАПСУЛИ

NUTRICOST GYMNEMA SYLVESTRE / ГИМНЕМА 180 КАПСУЛИ

48.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001386
Наличност: В наличност
Прегледан 620 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Gymnema Sylvestre / Гимнема,  180 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва екстракт от лист на Гимнема (Gymnema Sylvestre). Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържането на нормалното ниво на кръвна захар и оптималната телесна маса.

 

Gymnema sylvestre е храстовидно растение, което вирее в тропическите гори на Индия, Африка и Австралия. Листата му се използват от хиляди години в древната индийска медицинска практика Аюрведа. Това е традиционно билково средство, което се е прилагало при различни заболявания, включително захарен диабет, малария и змийски ухапвания. Смята се, че тази билка инхибира усвояването на кръвната захар от стомашно-чревния тракт и по този начин се е превърнала в обект на изследване в западната медицина.

 

Здравословни ползи:

 

      Намалява желанието за прием на захар, като прави вкуса на сладките храни по-малко привлекателен

Gymnema sylvestre може да спомогне за намаляване на желанието за консумация на сладки храни. Един от основните активни компоненти в това растение е гимнемовата киселина, която подпомага потискане на влечението към сладко чрез блокиране на определени вкусови рецептори.

 

      Помага за понижаване на нивото на кръвната захар

Смята се, че Gymnema sylvestre има антидиабетни свойства. Растителният екстракт блокира рецептори в стомашно-чревния тракт, като по този начин възпрепятства усвояването на захарта, понижавайки нивото на кръвната захар след хранене.

 

      Може да регулира нивото на инсулин

Gymnema sylvestre допринася за поддържането на оптимални нива на инсулин чрез увеличаване на производството му и регенериране на секретиращите инсулин островни клетки. И двата механизма на действие могат да помогнат за понижаване на нивото на кръвната захар.

 

      Подобрява нивата на холестерола и триглицеридите

Gymnema sylvestre може да спомогне за понижаване на нивото на „лошия“ LDL-холестерол и триглицеридите, което може да намали риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

 

      Може да подпомогне отслабването

Екстрактите от Gymnema sylvestre подпомага отслабването и предотвратява наддаването на тегло. Може да насърчи намаляването на приема на калории.

 

      Спомага за намаляване на възпалението

Листата на Гимнема притежават имуностимулиращи свойства, което означава, че могат да подпомагат регулацията на имунната система, намалявайки възпалението. Танините и сапонините в растението пък притежават противовъзпалителни свойства, които също помагат в борбата с възпалителните реакции в тялото.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                                        (в 1 капс.)           (дн.доза)

Гимнема Екстракт                            175 mg                175 mg

  (Gymnema Sylvestre) (лист) (20:1 екстракт, еквивалентен на 3500 mg Gymnema Sylvestre).

Хипромелозна капсула, оризово брашно.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за поддържането на нормалната концентрация на кръвната захар и нормално телесно тегло.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA