NUTRICOST L- SERIN/ Л- СЕРИН 120 КАПСУЛИ

NUTRICOST L- SERIN/ Л- СЕРИН 120 КАПСУЛИ

54.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001376
Наличност: В наличност
Прегледан 690 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

L-Serin / Л-Серин,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва L-серин в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка допринася за нормалното функциониране на нервната  система.

 

L-серинът е аминокиселина, която играе съществена роля в широк спектър от клетъчни функции. Освен това е предшественик на редица важни аминокиселини, включително цистеин и глицин. Призната е като „условна неесенциална аминокиселина“, тъй като при определени обстоятелства хората не могат да я синтезират в достатъчно високи количества, за да отговорят на необходимите клетъчни нужди. Метаболизмът на L-серин е критичен за оцеляването на човешкия организъм.

 

Серинът играе важна роля за мозъчната функция и здравето на централната нервна система. Едно от многото предимства на серина е неговата роля при образуването на фосфолипиди, които са необходими за създаването на всяка една клетка в човешкото тяло. Той участва в протеиновия синтез, вътреклетъчния метаболизъм, функционирането на РНК и ДНК-молекулите, имунната функция и образуването на мускулни клетки.

 

Здравословни ползи:

 

      Подобрява мозъчната дейност

L-серинът е невропротективен агент и действа чрез различни биохимични и молекулярни механизми за подпомагане на мозъчната функция. Той играе жизненоважна роля в синтеза на фосфатидилсерин - компонент на невроните в мозъка. Известно е, че има критична роля като невромодулатор в мозъка и подобрява паметта, вниманието и способността за обучение.

 

      Бори се с фибромиалгията

Изследванията показват, че някои хора, борещи се с фибромиалгия, имат дефицит на серин, който променя способността на тялото да произвежда триптофан и серотонин. Приемът на добавката подобрява симптомите, свързани с това състояние, като подпомага издръжливостта на мускулите, облекчава болката и стимулира когнитивната дейност.

 

      Спомага за облекчаване на стреса

Серинът е необходим за производството на аминокиселината триптофан, която служи като естествено средство за облекчаване на стреса, а освен това е и релаксант. Повишените нива на триптофан спомагат за облекчаване на тревожността и симптомите на депресия. Човешкото тяло използва триптофан за производството на серотонин - успокояващ химикал, който допринася за поддържането на добро настроение и оказва положително влияние върху психичното здраве.

 

      Бори се с рака

Изследванията установяват, че повишеният прием на L-серин може да допринесе за пролиферирането на ракови клетки поради множество причини, включително факта, че аминокиселината е критична за биосинтезата на много макромолекули, които играят роля в борбата с растежа на туморите.

 

      Подпомага борбата със захарен диабет тип 2

Добавките с L-серин намаляват нивото на кръвната захар и допринасят за понижаването на телесното тегло.

 

      Подобрява имунната функция

Аминокиселините са необходими за регулиране на имунната система на организма. Серинът играе роля в производството на имуноглобулини и антитела, които са важна част от защитните сили на имунната система.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                (в 1 капс.)            (дн.доза)

Л- Серин                     500 mg                 500 mg

Хипромелозна капсула, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната  система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA