NUTRICOST LUTEOLIN/ ЛУТЕОЛИН 120 КАПСУЛИ

NUTRICOST LUTEOLIN/ ЛУТЕОЛИН 120 КАПСУЛИ

67.20 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001390
Наличност: В наличност
Прегледан 536 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Luteolin / Лутеолин,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва лутеолин и рутин в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на когнитивна дейност. Усъвършенстваната, синергична формула на продукта съчетава лутеолин с мощния биофлавоноид - рутин, който подпомага работата на нервната система.

 

Лутеолинът е флавоноид, който притежава силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Присъства в хранителни продукти като зеленолистни зеленчуци, цитрусови плодове и някои подправки. Притежава разнообразни здравословни ползи - може да подобри сърдечно-съдовото функциониране, да защити главния мозък и нервите от увреждане, да намали възпалителните процеси в тялото и да повиши нивата на тестостерон.

 

Здравословни ползи:

 

      Антиоксидант

Както всеки друг флавоноид, лутеолинът притежава антиоксидантни свойства. Свободните радикали увреждат клетките и тъканите и водят до развитие на хронични заболявания като рак, сърдечно-съдови заболявания и други. Приемът на лутеолин може да предотврати щетите, причинени от свободните радикали.

 

      Противовъзпалителни свойства

Приемът на лутеолин може да намали възпалителните процеси в организма, а редовната консумация на тези флавоноиди може да намали производството на цитокини. По този начин могат да бъдат предотвратени в дългосрочен план заболявания като рак и артрит. Лутеолинът може също да намали възпаления, свързани със стомашно-чревния тракт.

 

      Противоракови свойства

Лутеолинът е флавоноид, който подобрява клетъчния цикъл, като пречи на абнормния клетъчен растеж. Известно е, че раковите клетки имат свойството да метастазират, което ги кара да пътуват от една част на тялото в друга. Метастазите и миграцията на раковите клетки се случват благодарение на цитокините, а лутеолинът може да потисне производството им. По този начин флавоноидът блокира пътя, който раковите клетки използват, за да образуват метастази.

 

      Антихистамин и стабилизатор на мастните клетки

Изследванията показват, че лутеолинът може да действа като стабилизатор на мастоцитите и да намали освобождаването на хистамин. Това може да е от полза за хората, който страдат от различни видове алергии или непоносимост към хистамин.

 

      Мозъчна мъгла

Проучванията показват, че лутеолинът може да помогне при когнитивна дисфункция, причинена от възпаление. Лутеолинът намалява цитокините, които причиняват възпаление в главния мозък. Флавоноидът може да помогне конкретно при „мозъчна мъгла“ чрез намаляване на невровъзпалението.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                   (в 1 капс.)         (дн.доза) 

Лутеолин                      50 mg                  50 mg

Рутин                             50 mg                   50 mg

Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за поддържане на когнитивна функция.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA