Nutricost/Moringa/Моринга/180 капсули

Nutricost/Moringa/Моринга/180 капсули

57.60 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001358
Наличност: В наличност
Прегледан 573 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Moringa/ Моринга, 180 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва органичен екстракт от листа на Моринга  /Morigna oleifera/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи. Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за поддържането на нормално ниво на кръвната захар, холестерола и триглицеридите.

 

Moringa oleifera е растение, което се използва в традиционната медицина от векове и е възхвалявано заради своите здравословни ползи. Билката е много богата на антиоксиданти и биоактивни растителни съединения.

 

Листата на растението Моринга съдържат 7 пъти повече витамин С в сравнение с портокалите и 15 пъти повече калий от бананите. Богати са и на калций, протеини, желязо и аминокиселини, които помагат на тялото да поддържа своето здравословно благосъстояние. Съдържа и голямо количество антиоксиданти - вещества, които могат да предпазят клетките от увреждане и могат да засилят защитните функции на имунната система.

 

Здравословни ползи:

 

      Моринга има отлична хранителна стойност

Листата на моринга са отличен източник на много важни хранителни вещества, включително протеини, витамин B6, витамин C, рибофлавин и желязо. В сравнение с листата, шушулките обикновено са с по-ниско съдържание на витамини и минерали. Те обаче са изключително богати на витамин С.

 

      Богата на антиоксиданти

Антиоксидантите са съединения, които действат срещу свободните радикали. Високите нива на свободни радикали могат да причинят оксидативен стрес, който е свързан с развитието на редица хронични заболявания, засягащи сърдечно-съдовата система или захарен диабет тип 2. Няколко антиоксидантни растителни съединения са открити в листата на Moringa oleifera. Билката е богата на различни антиоксиданти, включително кверцетин и хлорогенна киселина.

 

      Понижава нивото на кръвната захар

Високата кръвна захар може да бъде сериозен здравословен проблем. С течение на времето това води до повишаване на риска от много сериозни здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет. Екстрактът от Moringa oleifera може да помогне за понижаване на нивото на кръвната захар. Според учените този ефект се дължи на съдържанието на растителни съединения - изотиоцианати.

 

      Намалява възпалението

Продължителното възпаление в организма е свързано с много хронични здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания и редица видове карцином. Екстрактът от Moringa oleifera има противовъзпалителни свойства.

 

      Понижава нивата на холестерола

Екстрактът от Moringa oleifera може да понижи нивата на холестерола, потенциално намалявайки риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                               (в 1 капс.)           дн.доза (2 капс.)

 Моринга органик                     500 mg                    1000 mg

  /Morigna oleifera/ (листа)

Хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник).

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящ за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за поддържане на нормални нива на кръвната захар, холестерола и триглицеридите.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA