Nutricost/Mucuna Pruriens/Мукуна/120 капсули

Nutricost/Mucuna Pruriens/Мукуна/120 капсули

54.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001347
Наличност: В наличност
Прегледан 477 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Mucuna Pruriens / Мукуна, 120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва Мукуна екстракт от семена на растението /Mucuna Pruriens/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното състояние на нервната система.

 

Мукуна е пълзяща лоза, която расте в цяла Индия и се среща в тропическите региони на Африка и Карибите. Mucuna pruriens е хранителен тоник и адаптоген, който се използва за подхранване на нервната система, поддържане на здравословната сексуална функция, както и укрепване и тонизиране на репродуктивните органи. Билката Мукуна има подхранващ и подмладяващ ефект. Може да минимизира ефектите от стреса, като същевременно поддържа спокойна и стабилна нервната система.

 

Това красиво растение с кадифени семенни шушулки е естествен източник на levodopa (L-dopa) - основен прекурсор на невротрансмитера допамин. Благодарение на този факт, растението притежава способността си да повдига настроението и да подобрява чувството за емоционално благополучие. Допаминът играе важна роля в поведението, съня, настроението, работната памет и обучението.

 

Здравословни ползи:

 

      Терапия при сексуална дисфункция

Семената на мукуна са едно от най-добрите репродуктивни средства за мъже и жени. Освен че повишава сексуалното желание, билката ефективно неутрализира преждевременната еякулация, подобрява качеството на спермата, повишава нивата на тестостерон и засилва ерекцията. В допълнение, Mucuna Pruriens може да подпомогне справянето със стреса, което води до подобряване на сексуалното здраве.

 

      Терапия при болест на Паркинсон

Болестта на Паркинсон води до унищожаване на невроните, които обикновено произвеждат допамин. Това е причината пациентите да страдат от необичайна мозъчна активност. Тъй като мукуна е естествен източник на допамин, тя може да подобри настроението, благосъстоянието, умствената яснота и мозъчната дейност.

 

      Балансиране на нервната система

Голямото количество леводопа в мукуна спомага за производството на допамин, който изпълнява множество функции в нервната система. Подобрява когнитивните процеси, съня, настроението, работната памет и обучението. Освен това мукуна предлага допълнителни предимства като поддържане на адекватен имунен отговор, здравословно храносмилане, балансиране на нивото на кръвната захар, повишаване на нивото на продуцирания тестостерон и други.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:                        (в 1 капс.)         дн.доза  

Мукуна екстракт              400 mg                   800 mg

  /Mucuna Pruriens/ (семена) (мин. 40%  L-Допа)

Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа:Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA