NUTRICOST POLICOSANOL/ ПОЛИКОСАНОЛ 120 КАПСУЛИ

NUTRICOST POLICOSANOL/ ПОЛИКОСАНОЛ 120 КАПСУЛИ

64.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Код на продукта: 2001383
Наличност: В наличност
Прегледан 418 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Policosanol/ Поликосанол 25 mg, 120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва поликосанол, извлечен от захарна тръстика. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържането нормални нива на холестерола в организма.

 

Поликозанолът е съединение, което се извлича от восъците на растения като захарна тръстика и пшеница. Поликозанолът е форма на изолиран алкохол. Той съдържа около 60% октакозанол - мастен алкохол, който присъства в епикутикуларните восъци на някои растения. Освен това съдържа по-малки количества други алкохоли, включително триаконтанол, хексакозанол и дотриаконтанол.

 

Поликозанолът се използва в терапевтичната практика, тъй като намалява производството на холестерол в черния дроб и увеличава разграждането на LDL-холестерола. Може също да повиши количеството на “добрия” HDL-холестерол и да намали прикрепването на тромбоцити към стените на кръвоносните съдове.

 

Здравословни ползи:

 

      Може да подпомогне понижаването на нивата на холестерола

Приемът на поликозанол може да спомогне за нормализиране на нивото на общия холестерол и „лошия“ LDL-холестерол в кръвта. Хранителната добавка намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания при хора с анамнеза за запушени артерии.

 

      Може да подобри артериалното кръвно налягане и циркулацията/кръвотока

Приемът на поликозанол може да спомогне за понижаване на артериалното кръвното налягане при хора, които имат симптоми на хипертония /високо кръвно налягане/. Тъй като може да засили притока на кръв, поликозанол може да намали симптомите на лошо кръвообращение. Друга потенциална сърдечно-съдова полза е намаляването на съсирването на кръвта и прикрепването на тромбоцитите към стените на кръвоносните съдове.

 

      Може да участва в поддържането на нормално ниво на кръвната захар

В допълнение към понижаването на общия и LDL холестерола, артериалното кръвно налягане и нивото на триглицеридите поликозанол спомага за намаляване на нивото на кръвната захар. Това може да предотврати развитието на метаболитен синдром и захарен диабет.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                          (в 1 капс.)          (дн.доза) 

Поликосанол                       25 mg                   25 mg

  (от захарна тръстика)

Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на холестерола в организма.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA