Nutricost/Pterostilbene/Птеростилбен/120 капсули

Nutricost/Pterostilbene/Птеростилбен/120 капсули

96.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001335
Наличност: В наличност
Прегледан 419 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Pterostilbene / Птеростилбен,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва птеростилбен в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на нормално когнитивно и сърдечно-съдово състояние.

 

Птеростилбенът е открит за първи път като съединение в сандаловото дърво. Други източници са боровинките, гроздето, фъстъците и т.н. Обикновено птеростилбенът се намира в най-високи концентрации в плодовете, листата и сърцевината на растенията.

 

Птеростилбенът е химично съединение, което е полифенол със структура, подобна на ресвератрол. Въпреки това поради леки структурни разлики птеростилбенът е по-разтворим в мазнини и това подобрява бионаличността му. Той може да премине кръвно-мозъчната бариера. Притежава антиоксидантни, противовъзпалителни, болкоуспокояващи, балансиращи кръвната захар и защитни ефекти върху сърцето и главния мозък.

 

Здравословни ползи:

 

      Антиоксидантни свойства

Подобно на витамин С и витамин Е, птеростилбенът спомага за намаляване на уврежданията, причинени от свободните радикали. Той показва директни антиоксидантни ефекти и едновременно с това регулира нивата на антиоксидантните ензими и защитава цялото тяло.

 

      Противовъзпалително действие

Повишената възпалителна активност в тялото е свързана с развитието на редица хронични заболявания. Птеростилбен инхибира действието на възпалителни сигнални молекули като азотен оксид и циклооксигеназа (COX). Излишните нива на двата ензима са свързани с развитието на различни хронични заболявания.

 

      Балансира нивото на кръвната захар

Птеростилбен  подпомага контрола на кръвната захар и противодейства на усложненията, свързани с развитието на захарен диабет. Той има понижаващ кръвната захар ефект, сравним със стандартни лекарства за лечение на захарен диабет.

 

      Действа против затлъстяване

Птеростилбенът блокира репликацията на мастните клетки и възпрепятства абсорбцията на мазнини. Химичното съединение възстановява баланса в чревната флора, чиито нарушения също допринасят за развитието на затлъстяване.

 

      Защита на главния мозък

Птеростилбен подобрява паметта и противодейства на развитието на когнитивен спад, свързан с възрастта. Ацетилхолинът е ключов невротрансмитер, който намалява при деменция. Проучванията показват, че птеростилбенът помага да се противодейства на този спад, като забавя неговите метаболизъм и разграждане.

 

      Ползи за функционирането на сърцето

Птеростилбенът предпазва организма от развитието на сърдечно-съдови заболявания, като подобрява сърдечната функция и понижава артериалното кръвно налягане.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

 

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                        (в 1 капс.)                 (дн.доза) 

Птеростилбен                  100 mg                           100 mg

Оризово брашно, желатинова капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за поддържане на нормално когнитивно и сърдечно-съдово здраве.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA