Nutricost/Theobromine/Теобромин/90 капсули

Nutricost/Theobromine/Теобромин/90 капсули

57.60 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001332
Наличност: В наличност
Прегледан 760 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Theobromine / Теобромин,  90 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва Теобромин в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на когнитивната дейност.

 

Теобромин е алкалоидно съединение (което означава химикал, съдържащ азотен атом), което се извлича от какаовите зърна и наподобява кофеина като структура и здравословни свойства. Ефектите му включват стимулиране на дейността на сърцето, разширяване на кръвоносните съдове и потенциално подобряване на настроението. Въпреки че не е толкова силен стимулант в сравнение с кофеина, той има някои стимулиращи ефекти.

 

Шоколадът е най-популярният източник на теобромин. Освен че е един от многото химикали, открити в какаовите зърна, той присъства и в по-малки количества в различни видове чаени листа, зелен чай матча, кафе, ядки и други по-малко известни растения.

 

Проучванията показват, че както кофеина, така и теобромина влияят на настроението по положителен начин като същевременно намаляват риска от развитие на определени здравословни проблеми, например невродегенерация.

 

Ползи за здравето:

 

      Влияе положително върху сърдечно-съдовата функция и белите дробове

Теоброминът действа като миокарден стимулант и вазодилататор. Химичното съединение може да спомогне за ефективното регулиране на артериалното кръвно налягане и да поддържа здравословното кръвообращение чрез разширяване на кръвоносните съдове. Може също да подпомогне поддържането на здравословна белодробна функция, като увеличава въздушния поток към белите дробове и редуцира симптомите на бронхиална астма.

 

      Действа като афродизиак

Някои химикали, открити в шоколада, включително теобромин и фенилетиламин, са му спечелили славата на естествен афродизиак. Това се дължи на способността на теобромин да подобрява настроението, енергийните нива и кръвния поток.

 

      Подобрява настроението

Някои проучвания показват, че приемът на теобромин може да предизвика еуфорични настроения и има леки антидепресивни ефекти.

 

      Счита се за ноотропик и може да подобри вниманието

Изследванията показват, че теоброминът влияе върху вниманието и концентрацията чрез механизъм, подобен на този на кофеина - чрез блокиране на аденозиновите рецептори и инхибиране на фосфодиестеразата. Леките му стимулиращи ефекти са една от причините да става все по-популярна добавка сред спортистите.

 

      Има естествени диуретични ефекти

 

Това съединение е естествен диуретик, който може да подпомогне увеличаването на количеството урина, произведена от бъбреците. Това означава, че може да спомогне за намаляване на задържането на вода и да има положителен ефект при отоци (натрупване на течности в организма).

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

 

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                     (в 1 капс.)           (дн.доза)

Теобромин                     400 mg                400 mg

Хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), оризово брашно.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за поддържане на когнитивната функция.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA