NUTRICOST VITAMIN E / ВИТАМИН E 400 IU 240 КАПСУЛИ

NUTRICOST VITAMIN E / ВИТАМИН E 400 IU 240 КАПСУЛИ

62.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001403
Наличност: В наличност
Прегледан 471 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Vitamin E / Витамин E 400 IU, 240 софтгел капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът съдържа високакечествен витамин Е в лесноусвоимата за организма форма - dl-алфа-токоферилацетат. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържането на нормалната сърдечно-съдова функция.

 

Витамин Е е хранително вещество и антиоксидант, който е важен за зрението, възпроизводството и здравето на главния мозък, кожата и сърдечно-съдовата система. Преработените храни, излагането на вредни UV лъчи, замърсяването и други фактори могат да доведат до натрупване на свободни радикали в тялото. Оставени без контрол, свободните радикали могат да доведат до състояние на оксидативен стрес, което може да причини увреждане на клетките. Витамин Е неутрализира свободните радикали, като същевременно осигурява редица ползи за кожата, очите и сърцето.

 

Въпреки че витамин Е често се смята за едно съединение, всъщност това е група от осем мастноразтворими вещества с мощни антиоксидантни ефекти. От тези осем химични форми алфа-токоферолът най-добре отговаря на хранителните изисквания на хората. Витамин Е съществува естествено в определени храни, включително семена, ядки и някои зеленчуци.

 

Здравословни ползи:

 

      Може да намали маркерите на оксидативен стрес и да подобри антиоксидантната защита

Оксидативният стрес е състояние, което възниква, когато има дисбаланс между антиоксидантната защита на тялото ви и производството и натрупването на съединения, наречени реактивни кислородни видове (ROS). Това може да доведе до увреждане на клетките и повишен риск от развитие на редица заболявания. Витамин Е действа като мощен антиоксидант в тялото и може да намали маркерите на оксидативния стрес и да повиши антиоксидантната защита.

 

      Може да намали рисковите фактори за развитие на сърдечно-съдови заболявания

Високото артериално кръвно налягане и високите нива на липиди в кръвта, например LDL (лош) холестерол и триглицериди, могат да повишат риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Изследванията показват, че добавките с витамин Е могат да спомогнат за намаляване на рисковите фактори за този вид патологии. Трябва да имате предвид, че витамин Е значително намалява систоличното, но не и диастоличното кръвно налягане.

 

      Може да помогне за справяне с дисменорея

Дисменореята е състояние, характеризиращо се със силна и честа менструална болка, най-вече свързана със спазми и болка в таза. Изследванията показват, че добавките с витамин Е могат да намалят болката при жени с това състояние.

 

      Може да е от полза за здравето на кожата

Добавките с витамин Е могат да бъдат полезни за хора с определени кожни заболявания, например екзема, псориазис и атопичен дерматит.

 

      Може да е от полза за когнитивното здраве

Поддържането на оптимални нива на витамин Е и приемането на добавки може да спомогне за предпазването на организма от когнитивен спад.

 

      Може да е от полза за възрастни хора

Тъй като витамин Е играе важна роля за здравето, намалявайки възпалението и подобрявайки имунната защита, добавките могат да бъдат от полза за хора, които имат повишени нужди или не получават достатъчно чрез диетата си. Всичко това е най-типично за възрастните хора и затова се препоръчва приемът на добавката в тази таргетна група пациенти.

 

      Може да подобри белодробната функция

Проучванията показват, че добавките с витамин Е могат да подобрят белодробната функция и някои симптоми на бронхиална астма при деца и възрастни.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                  (в 1 капс.)                  дн.доза  

Витамин Е              400 IU / 268 mg      400 IU / 268 mg

  (dl-алфа токоферил ацетат)

Софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода).

Не съдържа: Глутен, ГМО.  

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: До 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA