WALMARK SINULAN EXPRESS / СИНУЛАН ЕКСПРЕС ФОРТЕ СПРЕЙ 15МЛ

WALMARK SINULAN EXPRESS / СИНУЛАН ЕКСПРЕС ФОРТЕ СПРЕЙ 15МЛ

14.49 лв. 16.20 лв. -11%
Производител:
Код на продукта: 80342
Наличност: В наличност
Прегледан 283 пъти

Описание на продукта

WALMARK SINULAN EXPRESS / СИНУЛАН ЕКСПРЕС ФОРТЕ СПРЕЙ 15МЛ

Показания: За лечение на ринит и синузит.

Механизъм на действие:

Синулан Експрес Форте е вискозен продукт за отпушване на носа и лечение на симптоми на ринит и синузит с различен произход. Той съдържа хипертоничен разтвор с висока концентрация на глицерол, както и етерични масла. При впръскване в ноздрите, Синулан Експрес Форте създава осмотично активен филм върху лигавицата, който естествено предизвиква отделяне на вода от нея. Така разрежда натрупаните секрети и способства за отвеждането и изчистването им от носните ходове. Този процес отпушва синусите, намалява налягането в кухините, както и свързаната с него болка. Образуваният от Синулан Експрес Форте филм има и защитна функция - той предпазва назалната повърхност от сухота, дразнители и неблагоприятни външни фактори. Съставът на продукта бързо подобрява дишането.

Състав: етерични масла от: мента (Mentha piperita), евкалипт (Eucalyptus globulus), мащерка (Thymus satureioides), розмарин (Rosmarinus officinalis): глицерол, вода, хидроксипропилцелулоза.

Инструкции за употреба: за впръскване в носа.

1. Почистете добре носа, преди да използвате продукта.
2. Разклатете флакона.
3. Отстранете предпазната капачка.
4. При първа употреба натиснете дозатора, докато се появи фина мъгла.
5. Поставете накрайника в едната ноздра и впръскайте с натискане. Вдишайте, като едновременно впръсквате 2-3 пъти във всяка ноздра. Повтаряйте тази процедура 2-3 или повече пъти на ден при необходимост, до пълно оздравяване.
6. Поставяйте предпазната капачка обратно след всяка употреба.

Предпазни мерки:

Прочетете внимателно листовката преди да използвате спрея. Този продукт е предназначен само за външна употреба чрез впръскване в носа. Не го използвайте, ако сте алергични или имате чувствителност към някое от веществата, посочени в състава. Може да усетите слабо щипене в първите 10-15 минути от прилагането на Синулан Експрес Форте, дължащо се на неговия механизъм на действие. Въпреки това, ако дразненето е твърде силно или продължително, е препоръчително да преустановите прилагането на продукта поради вероятно наличие на алергична реакция към някоя от съставките. Ефектът от спрея се проявява в рамките на 10-15 минути и е съпроводен с обилно отделяне на секрет от носа. Не прилагайте повторно в този период. Отделянето на секрети може да продължи до 4-6 часа в зависимост от състоянието. Консултирайте се с лекуващия ви лекар, ако не почувствате облекчение в рамките на 7 дни. Поради наличието на усещане за щипене Синулан Експрес Форте не се препоръчва за деца под 12 години.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца, при стайна температура. Да не се охлажда или замразява. Поставяйте предпазната капачка след всяка употреба. Не прилагайте продукта, ако е с изтекъл срок на годност, ако има повече от 30 дни след първото прилагане или ако целостта на първичната опаковка е нарушена.

Продуктът може да се използва от възрастни и деца над 12 г., както и от бременни и кърмещи жени.

Нежелани реакции:

Досега няма описани нежелани реакции при употребата на Синулан Експрес Форте. Случайното поглъщане на впръсканата течност не крие рискове за здравето. Ако в първите минути след използване на продукта забележите страничен ефект или алергична реакция, прекратете употребата му.

Опаковка: 15 ml, спрей за нос.

Производител: VITROBIO SAS, Франция.

Вносител: Валмарк България ЕООД.