WEBBER NATURALS/Витамин В12 1200 µg (метилкобаламин)  х 150 таблетки с удължено освобождаване

WEBBER NATURALS/Витамин В12 1200 µg (метилкобаламин) х 150 таблетки с удължено освобождаване

26.88 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001769
Наличност: В наличност
Прегледан 392 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Витамин В12 1200 µg (метилкобаламин)

Vitamin B12 Methylcobalamin

Хранителна добавка, 150 таблетки с удължено освобождаване

 

Витамин В12 метилкобаламин на канадската компания Webber Naturals е естествен продукт допринасящ за балансираното функциониране на нервната система и нормалното кръвообразуване. Таблетките съдържат най-активната форма на витамин В12 с удължено освобождаване за целодневна подкрепа.

 

Основни свойства:

 

·         Насърчава производството на червени кръвни клетки;

·         Подпомага имунната система;

·         Спомага за поддържане на здравословен метаболизъм на протеини, мазнини и въглехидрати;

·         Допринася за нормалната функция на нервната система;

·         Благоприятства за намаляване на симптомите, свързани с пристъпи на мигрена - повтарящо се главоболие със сензорни нарушения;

·         Съдейства за нормализиране на кръвното налягане;

·         Оказва положително влияние за намаляване нивото на холестерола.

 

Витамин B12 с постепенно освобождаване в продължение на няколко часа поддържа оптимални нива на енергия през целия ден. Метилкобаламинът е биологично най-активната форма на витамин B12, което означава, че се усвоява и използва в необходимите за организма количества.

 

Тази подходяща за вегани формула поддържа енергийния метаболизъм, имунната функция, образуването на червени кръвни клетки и доброто здраве. Помага на организма да се отърве от излишния хомоцистеин или отпадъчни продукти, които се образуват в резултат на метаболизма и са токсични за клетките. Ето защо е изключително важно хомоцистеинът да се изхвърли от тялото. В този процес витамин B12 спомага за защитата на стените на кръвоносните съдове, предотвратявайки сърдечно-съдови заболявания, деменция и болест на АлцхаймерОбразува специална обвивка от миелин върху нервните клетки, което допринася за подобряване на чувствителността и предаването на импулси между клетките на нервната система.

 

Витамин B12 е жизненоважно хранително вещество, което се съдържа само в храни с животински произход или обогатени хранителни добавки, но може да се изчерпва много бързо. Фактор за недостига му може да е приемът на определени лекарства. Възрастните хора често страдат от недостиг на В12, тъй като способността на организма да го абсорбира от храната намалява с възрастта.

 

Симптомите на дефицит на витамин В12 са хронична умора, летаргия, болки в мускулите и ставите, полиневропатия, изтръпване на крайниците и липса на координация. Недостигът му може да влоши паметта и концентрацията и да доведе до промени в настроението, тревожност и депресия.

 

Суперикономичната опаковка е достатъчна за 5 месеца (150 дни) при прием от по 1 таблетка с удължено освобождаване дневно.

 Съставки:        (в 1 табл./ дн.доза)       %NRV*

Витамин В12         1200 µg                     48000%

   (метилкобаламин)

Микрокристална целулоза, двуосновен калциев фосфат дихидрат, ксантова гума, магнезиеви соли на мастни киселини (магнезиев стеарат).

*хранителни референтни стойности;

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система и нормалното кръвообразуване.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.   Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно.

Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Webber Naturals Pharmaceuticals® LTD, Canada