БЪРЗ ТЕСТ ЗА ВАГИНАЛНО pH

БЪРЗ ТЕСТ ЗА ВАГИНАЛНО pH

26.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001852
Наличност: В наличност
Прегледан 135 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

БЪРЗ ТЕСТ ЗА ВАГИНАЛНО pH

Вагиналното рН оценява киселинността на вагиналната среда. Абнормалните нива на pH могат да показват инфекции, като бактериална вагиноза или гъбични инфекции. Нормалното рН обикновено е кисело, вариращо от 3,8 до 4,5.

Тази леко кисела среда се поддържа от полезните бактерии, предимно лактобацили, които играят основна роля в предотвратяването на свръхрастеж на вредни микроорганизми. Киселинното pH е от съществено значение за запазване на естествените защитни механизми на вагината, създавайки негостоприемна среда за патогенни бактерии.

Повишеното ниво на pH може да показва свръхрастеж на вредни бактерии, като Gardnerella vaginalis, което води до бактериална вагиноза (BV). Мога да се характеризирам иначе със симптоми като необичайно вагинално течение, сърбеж и неприятна миризма.

По-ниското ниво на pH от нормалното може да бъде свързано със състояния като гъбични инфекции (кандидоза).

Жени с анамнеза за чести инфекции или такива, предразположени към дисбаланси във вагиналната микробиота, могат да използват вагиналния pH тест като проактивна мярка; когато се използва като част от рутинната грижа за себе си, тестът допринася за ранното идентифициране на потенциални проблеми. Ранното откриване позволява навременна намеса и подходящо лечение.

Интерпретиране на резултат

Нормален диапазон

Полученият жълто-зелен цвят показва нормални нива на вагинално рН, между 3,8 и 4,5.

Абнормален диапазон (pH > 4,4)

Зелено-синият цвят показва резултат, който не трябва да се счита за физиологичен. Препоръчително е да се свържете със специалист.

Абнормален диапазон (рН < 3,8)

Ярко жълтият цвят показва резултат, който не трябва да се счита за физиологичен. Препоръчително е да се свържете със специалист.

Технически спецификации

Тестът за вагинално pH е бърз уред, базиран на химичен принцип за полуколичествено определяне на вагиналното pH в проби, взети чрез вагинален тампон, като помощно средство при диагностицирането на бактериална вагиноза.

  • Специфичност – 99%
  • Чувствителност – 95%
  • Точност – 98.6%


  • Съдържание
    • 5 бр. Стерилни вагинални тампона
    • 5 бр. Алуминиеви торбички с отпечатана цветна диаграма, съдържащи по една тестова касета.
    • Инструкции за употреба

Видео инструкции