INSTITUT KATHAROS/ Colloidal Silver Gel/ Колоидно сребро 40 РРМ х 100 ml гел

INSTITUT KATHAROS/ Colloidal Silver Gel/ Колоидно сребро 40 РРМ х 100 ml гел

46.70 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Код на продукта: xxx
Наличност: В наличност
Прегледан 54 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Gel Argent Colloidal

Колоидно сребро 40 PPM, 100 ml, гел

 

Колоидно сребро гел 40 PPM на реномираната френска компания Institut Katharos е 100% натурален продукт спомагащ за предотвратяване на различни дерматологични проблеми.

Основни ползи:

  • Спомага за предотвратяване на възпалителните процеси.
  • Допринася за успокояване на кожата при слънчево изгаряне.
  • Съдейства за по-бързото и ефикасно предотвратяване на дразнене и неразположения при ожулване, изгаряне, ухапване от насекоми и др.
  • Насърчава облекчаването на неприятните неразположения при екзема, дерматит, себорея, акне и псориазис. 
  • Оказва положително влияние за регенериране на клетките при рани и възпаления.
  • Стимулира хидратацията на кожата.
  • Благоприятства за защита срещу фотостареене. 

Среброто е благороден метал притежаващ забележителни свойства, което го прави една от най-желаните стоки през Античността. В миналото е било широко използвано в традиционната медицина заради неговите антимикробни и антисептични свойства. Използването му за лечебни цели датирано от 1500 г. пр.н.е. в Китай по време на династията Хан. Гръцкият учен, историк и разказвач Херодот популяризира използването на сребро за пречистване на вода, съобщавайки, че персийският цар Кир съхранява водата в сребърни съдове за да предпази армията си от болести и зарази.

Основателят на съвременната медицина Хипократ доказва биоактивността на среброто и използва различни сребърни препарати за лечение на язви и за заздравяването на рани.

Колоидното сребро, известно още като сребърна вода, е воден разтвор от пречистена вода и сребърни частици, използван за първи път при хирургични интервенции през 1891 г. То е мощен антисептик, който може да унищожи повече от 650 патогена. Ефективно средство е срещу инфекциозни заболявания (вирусни микроби, бактерии или гъбички). Също така притежава регенеративни свойства по отношение на клетките, което му позволява да улесни заздравяването на рани.

До 1 януари 2010 г. поглъщането на колоидно сребро беше разрешено в Европа, тъй като се считаше за хранителна добавка. Към днешна дата е регистрирано като козметичен продукт в страните членки на Европейския съюз, но продължава да се счита за хранителна добавка в страни, като Швейцария, където приемът му е разрешен и се смята, че има следните ползи за организма:

·         Оказва положително влияние в борбата с инфекциозните заболявания.

·         Спомага за детоксикацията на организма.

·         Допринася за намаляване на дихателните проблеми.

·         Подпомага оптималното функциониране на синусите и белите дробове.

 

Колоидно сребро гел 40 PPM на Institut Katharos съдържа само 3 съставки - колоидно сребро 40 ppm (96.9%), целулозна гума (1.6%), натриев глюконат (1.5%). Този лесен за употреба продукт притежава висока ефективност.

Колоидното сребро под формата на гел е с изключителна абсорбция. Благодарение на патентования производствен метод, колоидното сребро на френска компания Institut Katharos се състои от малки частици с размери 150 пикометра (по-малко от нанометър), като по този начин се гарантира високо ниво на усвояемост.

Натриевият глюконат е сол на глюконовата киселина, получен от ферментацията на глюкоза. Спомага за почистващите и овлажняващите свойства на продукта.

Целулозна гума е естествено получена чрез ферментацията на Sclerotium rolfsii (вид гъба). Оказва положително влияние върху защитната бариера на кожата.

 

Колоидно сребро гел 40 PPM е добре защитен от вредните ефекти на UV лъчите и за да се гарантира неговата чистота е в бутилка от кехлибарено стъкло, проектирана с удобен дозатор за лесно и икономично използване.

Съставки: Колоидно сребро 40 ppm (96.9%), целулозна гума (1.6%), натриев фитат (1.5%).

Забележка: Само за външна употреба! Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Начин на употреба: Да се нанася върху желаната зона до 3 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

Производител: Institut Katharos, Франция