INSTITUT KATHAROS/ Colloidal Silver Spray/ Колоидно сребро 40 PPM , спрей x 100 ml

INSTITUT KATHAROS/ Colloidal Silver Spray/ Колоидно сребро 40 PPM , спрей x 100 ml

37.33 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Код на продукта: xxx
Наличност: В наличност
Прегледан 66 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Gel Argent Colloidal

Колоиден сребърен спрей, 100 ml

 

Колоидно сребро спрей 40 PPM на френска компания Institut Katharos е 100% натурален продукт с освежаващо действие допринасящ за предотвратяване на различни дерматологични проблеми.

Основни ползи:

  • Спомага за подобряване състоянието на кожата при акне, като намалява възпалението, производството на себум и омазняването.
  • Помага за редуциране на риска от развитие на бактерии, вирусни микроби, паразити и гъбички.
  • Стимулира хидратацията на кожата.
  • Насърчава облекчаването на неприятните неразположения при екзема, дерматит, себорея и псориазис. 
  • Допринася за успокояване на кожата при слънчево изгаряне.
  • Съдейства за по-бързото и ефикасно предотвратяване на дразнене и неразположения при ожулване, изгаряне, ухапване от насекоми и др.
  • Оказва положително влияние за регенериране на клетките при рани и възпаления.
  • Благоприятства за защита срещу фотостареене. 

 

Среброто е благороден метал със забележителни свойства. В миналото е било широко използвано в традиционната медицина заради неговите антимикробни и антисептични свойства. Използването му за лечебни цели датирано от 1500 г. пр.н.е. в Китай по време на династията Хан. По време на Финикийската, Македонската и Персийската империя сребърните прибори и съдове са били използвани, като начин за пречистване на храната и водата. За да отговаря на хигиенните стандарти, питейната вода се е стерилизира със сребърна монета или е съхранявана в сребърни съдове.

През 1891 г. колоидното сребро се прилага за първи път при хирургични интервенции. Преди появата на антибиотиците е използвано вътрешно и външно като естествено средство за лечение на заболявания с инфекциозен произход (бактерии, гъбички, вируси, паразити), както и за укрепване на имунната система.

До 1 януари 2010 г. поглъщането на колоидно сребро беше разрешено в Европа, тъй като се считаше за хранителна добавка. Към днешна дата е регистрирано като козметичен продукт в страните членки на Европейския съюз, но продължава да се счита за хранителна добавка в страни, като Швейцария, където приемът му е разрешен и се смята, че има следните ползи за организма:

·         Оказва положително влияние в борбата с инфекциозните заболявания.

·         Спомага за детоксикацията на организма.

·         Допринася за намаляване на дихателните проблеми.

·         Подпомага оптималното функциониране на синусите и белите дробове.

Колоидното сребро е известно още като сребърна вода“ и е воден разтвор от сребърни частици. Този мощен антисептик може да унищожи повече от 650 патогена. Също така притежава регенеративни свойства по отношение на клетките, което му позволява да улесни заздравяването на рани.

Колоидно сребро спрей 40 PPM на Institut Katharos съдържа само 3 съставки - колоидно сребро 40 ppm (96.9%), целулозна гума (1.6%), натриев глюконат (1.5%). Този лесен за употреба продукт притежава висока ефективност.

Колоидното сребро под формата на спрей е с изключителна абсорбция. Благодарение на патентования производствен метод, колоидното сребро на френска компания Institut Katharos се състои от малки частици с размери 150 пикометра (по-малко от нанометър), като по този начин се гарантира високо ниво на усвояемост.

Натриевият глюконат е сол на глюконовата киселина, получен от ферментацията на глюкоза. Спомага за почистващите и овлажняващите свойства на продукта.

Целулозната гума е естествено получена чрез ферментацията на Sclerotium rolfsii (вид гъба). Оказва положително влияние върху защитната бариера на кожата.

 

Колоидно сребро спрей 40 PPM е добре защитен от вредните ефекти на UV лъчите и за да се гарантира неговата чистота е в бутилка от кехлибарено стъкло, проектирана с удобен дозатор за лесно и икономично използване. Бутилката е практично поставена в кутия от рециклиран картон за по-добра сигурност. Всички опаковки са произведени в Европа, за да се гарантира качество им и да се намали въглеродния отпечатък.

Съставки: Колоидно сребро 40 ppm, натриев глюконат и склероглукан.

Забележка: Само за външна употреба! Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Начин на употреба: Нанасяйте най-малко 3 пъти дневно върху желаната зона.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Партида: Маркирани на опаковката.

Срок на годност: 16 месеца от датата на отваряне.

Производител: Institut Kantharos, Франция