ТЕСТ ЗА МЕНОПАУЗА

ТЕСТ ЗА МЕНОПАУЗА

26.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001853
Наличност: В наличност
Прегледан 49 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

МЕНОПАУЗА

Тестовете за менопауза измерват нивата на фоликулостимулиращ хормон (FSH), за да посочат прехода към менопаузата. През този период тялото претърпява значителни хормонални промени, особено спад в производството на естроген и прогестерон.

FSH е ключов хормон, произвеждан от хипофизната жлеза, и неговите нива обикновено се повишават, докато яйчниците намаляват производството на естроген. Повишените нива на FSH са характерни за менопаузата и сигнализират за намаляване на функцията на яйчниците.

Този тест е ценен инструмент за жени, които преминават през периода на менопауза. Той предоставя основна информация за активно управление на здравето, облекчаване на симптоми.

Интерпретиране на резултат

Негативен

Нивата на FSH са под граничната стойност. Това показва, че процесът на менопауза вероятно все още не е започнал.

Положителен

Концентрацията на FSH в урината е равна или по-голяма от 25 mIU/mL. Повторете теста след 5-7 дни, тъй като нивата на FSH могат да варират през месеца. В случай на потвърждение на положителен резултат, консултирайте се със специалист.

Инструкции за ползване

Тестът за менопауза е имунохроматографско устройство, което открива FSH, фоликулостимулиращ хормон в урината, благодарение на специални сдвоени със злато моноклонални антитела, включени в тест лентата.

  • Специфичност – 86.9%
  • Чувствителност – 100%
  • Точност – 94%

Съдържание

  • 2 бр. Абсорбиращи накрайници
  • Инструкции за ползване