NUTRICOST STRONCIUM/ СТРОНЦИЙ ЦИТРАТ 120 КАПСУЛИ

NUTRICOST STRONCIUM/ СТРОНЦИЙ ЦИТРАТ 120 КАПСУЛИ

76.80 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001393
Наличност: В наличност
Прегледан 520 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Strontium / Стронций (цитрат), 120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът съдържа оптимална доза стронций (цитрат) в една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното състояние на костите и зъбите.

 

Атомният символ на стабилния стронций е Sr, а атомният му номер е 38. Естественият стронций има сребристо бял метален цвят с жълт оттенък. Може да се намери в почвата и морската вода, както и в някои храни. Морските дарове са основен източник на Sr, но може да се открие и в по-малки количества в пълномаслено мляко, зърнени храни, боб, спанак, марули, целина и кореноплодни зеленчуци като моркови и картофи. В човешкото тяло приблизително 99 процента от Sr се намира в костите.

 

Здравословни ползи:

 

      Остеопороза и костни фрактури

Стронций има благоприятен ефект при пациенти с остеопороза и фрактури на костите. Прилага се и за облекчаване на болката при пациенти с костни метастази от рак на простатата, както и болезнени метастатични места в опорно-двигателната система. Приложението му в по-ранни стадии на заболяването е от полза и може да намали прогресията и необходимостта от външна лъчетерапия при редица карциноми.

 

      Чувствителни зъби и кариес

Стронций намалява свръхчувствителността на дентина и е ефикасна терапия при чувствителни зъби. Освен че може да помогне за намаляване на болезнената чувствителност на зъбите, стронцият може да бъде полезен при кариес. Приемът на стронций повишава здравината на емайла и е превенция по отношение на кариесогенезата.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                     (в 2 капс.)       (дн.доза) 

Стронций (цитрат)         750 mg              750 mg

Хипромелозна капсула (целулоза), магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид).

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA