Double Wood/CDP CHOLINE/CITICOLINE/ЦИТИКОЛИН/60 капсули

Double Wood/CDP CHOLINE/CITICOLINE/ЦИТИКОЛИН/60 капсули

73.62 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000948
Наличност: В наличност
Прегледан 783 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

CDP CHOLINE (CITICOLINE) / ЦИТИКОЛИН на американската компания Double Wood Supplements е хранителна добавка, която поддържа нормалното когнитивно здраве.

Цитиколин е съединение, което се среща естествено в човешкото тяло. CDP-холинът се дисоциира в холин и цитидин, като след това цитидинът се превръща в уридин.

Цитиколинът е градивен елемент на клетъчните мембрани. Той помага за повишаване на нивата на важни невротрансмитери, подобрява когнитивните процеси и предпазва мозъка от увреждане и стареене. Хранителната добавка е изключително ефективна за подобряване на кръвообращението в мозъка.

Интересното е, че когато приемате цитиколин, той се разгражда на холин и цитидин, които лесно се абсорбират в червата. Тези вещества преминават през кръвно-мозъчната бариера, където отново се преобразуват в цитиколин.

       Цитиколинът е естествен стабилизатор на клетъчната мембрана, което е една от причините да е толкова ефективен при лечение на инсулти. Първоначално съединението е синтезирано в Япония, където за първи път е било използвано за подпомагане на пациенти с инсулт.

       Цитиколин забавя стареенето на мозъчните клетки. Две основни основни причини за клетъчното стареене са увреждането от свободните радикали и възпалението.  Цитиколин може да компенсира вредните ефекти и на двете.

       При пациенти с шизофрения цитиколин подобрява многобройните когнитивни функции като скорост за обработка на информация, работна памет, способност за обучение, а също и вербална памет.

Здравословни ползи от приема на ЦИТИКОЛИН:

-          Осигурява градивните елементи за създаване на нови неврони в периферната нервна система, както и невротрансмитери в целия организъм;

-          Подпомага съня, от който мозъкът се нуждае, за да се обнови и възстанови;

-          Помага за повишаване на устойчивостта на стрес, за да се избегне умственото претоварване;

-          Снабдява мозъка с енергия;

-          Повишава мотивацията, производителността и фокуса;

-          Повишава неврогенезата - способността за създаване на нови неврони в периферната нервна система;

-          Повишава нивата на ацетилхолин, който играе ключова роля в болестта на Алцхаймер.

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.

Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето.

Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен

Съставки:                                 ( в 1 капс.)      ( в дн.доза)

CDP Холин (цитиколин)                300 mg                 300 mg

Желатинова капсула, целулоза, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за поддържане на нормално когнитивно здраве.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно, за предпочитане сутрин.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA