Double Wood/MAGNESIUM ACETYL-TAURATE/TAURO-MAG/МАГНЕЗИЙ АЦЕТИЛ ТАУРАТ/60 капсули

Double Wood/MAGNESIUM ACETYL-TAURATE/TAURO-MAG/МАГНЕЗИЙ АЦЕТИЛ ТАУРАТ/60 капсули

136.99 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000975
Наличност: В наличност
Прегледан 537 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

 MAGNESIUM ACETYL-TAURATE (TAURO-MAG®) / МАГНЕЗИЕВ АЦЕТИЛ ТАУРАТ на американската компания Double Wood Supplements спомага за балансирането на нервната система и поддържа хормоналния баланс в организма.

От регулиране на нивата на кръвната захар до повишаване на атлетичните постижения магнезият е от решаващо значение за нормалното функциониране на мозъка и цялото тяло. Всяка клетка съдържа този минерал и се нуждае от него, за да функционира правилно. Около 60% от магнезия в човешкия организъм се намира в костите, а останалата част е концентрирана в мускулите, меките тъкани и телесните течности, включително кръвта.

Магнезият е четвъртият най-разпространен минерал в човешкото тяло. Той участва в огромен брой метаболитни процеси, които са от съществено значение за здравето, включително производството на енергия, регулирането на артериалното кръвно налягане, предаването на нервни сигнали и мускулните съкращения.

Ниските нива на магнезий са свързани с различни заболявания като развитието на захарен диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, мигрена и други

Въпреки че този минерал присъства в състава на много храни като зеленолистните зеленчуци, бобовите растения, ядките и семената, голям брой хора в световен мащаб не успяват да задоволят нуждата от магнезий само с храненето си. За да увеличат дневния прием на този важен минерал, много хора се обръщат към хранителните добавки.

Магнезиев ацетил таурат е една от най-лесно усвоимите и ефективни форми на този жизнено важен минерал.

Какви са ползите от приема на магнезиев ацетил таурат?

       Поддържа нормалните нива на кръвната захар

Магнезиевият ацетил таурат съдържа аминокиселината таурин. Изследванията показват, че адекватният прием на таурин и магнезий играе важна роля в регулирането на кръвната захар. По този начин, приемът на тази конкретна форма може да насърчи поддържането на здравословните нива на кръвната захар.

       Регулира артериалното кръвно налягане

Магнезият и тауринът също спомагат за поддържането на артериалното кръвно налягане в здравословни граници. Скорошно проучване при животни разкри, че магнезиевият ацетил таурат значително намалява кръвното налягане при плъхове с хипертония. От тази гледна точка може да се приеме, че тази форма на магнезия допълнително подпомага здравето на сърцето.

       Оптимални нива на енергия в тялото

Магнезиевият ацетил таурат спомага за поддържането на оптимални нива на енергия в организма и намалява умората.

       Балансира мускулатурата и нейния тонус

Подпомага мускулното съкращение и отпускане.

       Регулира функционирането на нервната система

Координира работата на невротрансмитерите, които изпращат импулси до мозъка и нервна система.

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.

Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето.

Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен.Съставки:                                ( в 2 капс.)      ( в дн.доза)

Елементарен магнезий                                                                            45.5 mg            45.5 mg

Извлечен от 700 mg магнезиев ацетил таурат /TaurMag®

Желатинова капсула, оризово брашно, микрокристална целулоза.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система и нормален хормонален баланс в организма.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA