Double Wood/S-ACETYL-L-GLUTATHIONE/С-АЦЕТИЛ-Л-ГЛУТАТИОН/60 капсули

Double Wood/S-ACETYL-L-GLUTATHIONE/С-АЦЕТИЛ-Л-ГЛУТАТИОН/60 капсули

83.70 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000998
Наличност: В наличност
Прегледан 825 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

S-ACETYL-L-GLUTATHIONE на американската компания Double Wood Supplements е хранителна добавка с антиоксидантни свойства, която допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Глутатион е най-мощният и важен антиоксидант, който се произвежда във всички клетки в човешкото тяло. S-ацетил-L-глутатион е трипептид, който се състои от три аминокиселини: глутамин, глицин и цистеин.

Освен че е силен антиоксидант и защитава клетките от увреждания, той осигурява много ефективна детоксикация на черния дроб и подобрява цялостното състояние на организма.

Нивата на глутатион в тялото могат да бъдат намалени от редица фактори, включително лошо хранене, токсини от околната среда и стрес. Нивата му значително намаляват и с напредването на възрастта.

Здравословни ползи от приема на S-ацетил-L-глутатион

       Намалява оксидативния стрес

Оксидативният стрес възниква, когато има дисбаланс между количеството на свободните радикали и способността на тялото да се бори с тях. Твърде високите нива на оксидативен стрес могат да бъдат предшественик на множество заболявания – захарен диабет, рак и ревматоиден артрит. Глутатионът помага да се предотврати въздействието на оксидативния стрес върху организма, което от своя страна може да намали риска от развитие на редица здравословни проблеми.

Повишените нива на глутатион увеличават нивата на антиоксиданти и устойчивостта на организма към оксидативния стрес.

       Намалява увреждането на клетките при чернодробни заболявания

Клетъчната смърт в черния дроб може да се влоши от дефицит на антиоксиданти, включително глутатион. Това може да доведе до развитието на чернодробно стеатоза или цироза. Доказано е, че глутатионът подобрява нивата на протеини, ензими и билирубин в кръвта на хора с алкохолно и хронично чернодробно заболяване.

       Подобрява инсулиновата чувствителност при възрастни хора

С напредването на възрастта хората произвеждат по-малко глутатион. Ниските нива на глутатион са свързани с по-високи нива на запазените мазнини в тялото. Добавките, осигуряващи допълнителен прием на S-ацетил-L-глутатион, могат да предотвратят състояния като инсулиновата резистентност и да подпомогнат изгарянето на мазнини.

       Повишава мобилността при хора със заболявания на периферните артерии

Заболяванията на периферните артерии възникват, когато те се запушат от атеросклеротична плака. Глутатионът подобрява циркулацията на кръвта и увеличава способността за активно движение по хода на кръвоносните съдове.

       Може да помогне в борбата срещу автоимунните заболявания

Хроничното възпаление, причинено от автоимунни заболявания, може да увеличи оксидативния стрес. Глутатионът помага за намаляване на оксидативния стрес, като стимулира или намалява имунологичния отговор на организма. Автоимунните заболявания атакуват митохондриите в специфични клетки. Глутатионът работи за защита на клетъчните митохондрии чрез елиминиране на свободните радикали.

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.

Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето.

Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен.

Съставки:                          ( в 1 капс.)      ( в дн.доза)

С-Ацетил-Л-Глутатион            100 mg             100 mg

Желатинова капсула, микрокристална целулоза.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Антиоксидант. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно (за предпочитане по време на хранене).

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA